• Guest, RaceDepartment is now on Discord!  Join Here
CamTool 2

Apps CamTool 2 1.16 x64

Log in to download, or make sure to confirm your account via email

Esotic

500RPM
Premium
Nov 25, 2014
752
483
47
Can you make a demo video of how you use it? Or explain it to me and I'll make a demo video. :)

Thanks,

Dave\Esotic
 

Esotic

500RPM
Premium
Nov 25, 2014
752
483
47
Would it be possible to make some of this automation work during a live race? I know the app does not do that now, but I'm curious if there's some reason we couldn't create "camera automation routines" and run them from hotkey presses.

The app looks freaking stupendous, btw. :)
 

kasperski95

25RPM
Apr 21, 2017
30
60
25
Would it be possible to make some of this automation work during a live race? I know the app does not do that now, but I'm curious if there's some reason we couldn't create "camera automation routines" and run them from hotkey presses.

The app looks freaking stupendous, btw. :)
It's possible but it requires creating a completely new app.
 
  • Like
Reactions: Esotic

Matthijs033

10RPM
Aug 12, 2016
23
37
39
The location xyz coordinates i see in the app, are they the same kind of coordinates used in the cameras.ini files in \assettocorsa\content\tracks\YOUR_TRACK\data map ?

Not yet found the time to try your app, but from the vid it looks great !
 

kasperski95

25RPM
Apr 21, 2017
30
60
25
The location xyz coordinates i see in the app, are they the same kind of coordinates used in the cameras.ini files in \assettocorsa\content\tracks\YOUR_TRACK\data map ?

Not yet found the time to try your app, but from the vid it looks great !
Yes, they are the same type of coordinates.
 

Marocco2

250RPM
Aug 29, 2015
472
653
21
Hi! Can you modify your app using ai line position instead of replay frames? I would use this in races and each lap without redone everything.
 

D1visor

75RPM
Feb 3, 2015
76
57
27
So I tried again, I even watched the video again. 1. I loaded the replay, 2. I played it for 10 seconds or more 3.clicked activate free camera and moved it where I wanted, clicked 0 button and marked everything red (frame and all the camera parameters). 4. Clicked the 1 button and moved the camera where I wanted and marking everything red again 5, Clicked the button at the top with a line and an arrow right in front (I assume it means "back to start") and then clicked on the "power button" but the camera stay still and nothing moves... I even tried animating just the field of view and still didn't work....
 
Last edited:

D1visor

75RPM
Feb 3, 2015
76
57
27
Update: Just re-installed AC, deleted all mods etc, works now.
Will try that then. Thanks. Update: Still doesn't work, I don't know what I'm doing wrong. What are the exact steps you take?
 
Last edited:

Krampus_

1RPM
Nov 1, 2015
8
1
Will try that then. Thanks. Update: Still doesn't work, I don't know what I'm doing wrong. What are the exact steps you take?
I backed up and deleted my Documents/Assetto Corsa and Steam/Assetto Corsa folders beforehand as I realized that AC keeps mods them after re-installing. Just re-installed it before and it didn't work, so something was probably incompatible.
 

D1visor

75RPM
Feb 3, 2015
76
57
27
I backed up and deleted my Documents/Assetto Corsa and Steam/Assetto Corsa folders beforehand as I realized that AC keeps mods them after re-installing. Just re-installed it before and it didn't work, so something was probably incompatible.
Yes! Finally, I deleted both folders and redownloaded! It works now!
 

whitestar

Thou shalt not pass...unless thou be faster
Aug 25, 2014
22
21
49
Great tool, but a bit difficult to use. It seems the camera is animated between only the first "frame" and the last. If I make several frames somehow it ignores the ones in the middle and just shoots straight to the last one. I'm probably doing something wrong.