Upcoming Events

Weekly BMW races on Simracing.GP Other regular AC events on Simracing.GP Weekly GT3 Sprint Races on Simracing.GP Rookie friendly WTCR sereis Weekly rFactor 2 events

Server Setup Issues

Messages
16
Points
0
Hey Lads,
I was trying to setup a server on Assetto Corsa, PC. And even after adding the UDP and HTTP ports in I'm having some troubles. Can someone help me out?
Ive attached the ss below of my settings and errors.
 

Attachments

  • 2021-03-25 (1).png
    2021-03-25 (1).png
    65.9 KB · Views: 82
  • 2021-03-25 (2).png
    2021-03-25 (2).png
    74.3 KB · Views: 82
  • 2021-03-25 (3).png
    2021-03-25 (3).png
    76.3 KB · Views: 79
  • 2021-03-25 (4).png
    2021-03-25 (4).png
    99.4 KB · Views: 76
Messages
9
Points
0
Try adding 8081 UDP to your list of Incoming Ports/Protocols

9600 UDP
9600 TCP
8081 UDP
8081 TCP

In addition make sure that the Local IP Address 192.168.0.1
Is the Local IP Address of the machine running the Server.
 
Messages
16
Points
0
Hey even after making the IP static, and including the ports it is still giving me the same error.
Although after making the ip static i could not browse anything on the net
 
Messages
115
Points
201
I'd say ur local configuration is completely messed.

Whats your routers ip? The one you gain access to the web template of your router. 192.168.0.0 or 192.168.0.1?

If you dont access ur router this way, open a cmd-shell and type "ipconfig /all". Your routers ip is located as primary gateway or smth like this. Sry, all my clients are in german, so I dont know how its really named in english or any other language.

Did you fill enter all values at your client, e.g.

IP-Adress: 192.168.0.5 <= this will be your local ip, to which you need to forward 9600 and 8081
Subnet: 255.255.255.0
Gateway: 192.168.0.1 <= your routers ip here
Primary DNS-Server: 8.8.8.8 <= Google DNS-Server
Secondary DNS-Server: 4.4.4.4 <= Google DNS-Server
 
Messages
16
Points
0
Okay so ill try them with 192.168.0.107 and lets see whether it works or not.
Also i only need to do the port forwarding virtual settings right not the port triggering ?
 
Messages
115
Points
201
Why dont you just use ALL as protocol as its written on the right side of your first screenshot?

Edit: And No, you dont need to do any virtual settings. Just forward the ports to your client.
 
Last edited:
Messages
16
Points
0
Okay,
Under forwarding settings it gives me two options where i can add ports.
One is virtual settings and the other is port triggering so i should add the ports to which one?
 
Messages
115
Points
201
OK, had to google your router, and its done with the virtual stuff. Never had this before, but I've also never used a TP-Link.

According to this webside- cfos.de/de/cfos-personal-net/port-forwarding/tp-link-tl-wr841n.htm - point #5, the TP-Link can use HTML as protocol. And port 8081 need to be in "HTML-mode", 9600 needs both TCP and UDP. Did you check if the ports are really open?

Just checked your ip from the second screenshot and the ports are reported as closed:

yougetsignal.com/tools/open-ports/
 
Messages
16
Points
0
there is no HTML-mode in the list, I selected the HTTP mode and added the values.
Then went and checked on

yougetsignal.com/tools/open-ports/

but it says they are closed only :(
 
Messages
16
Points
0
Top