Problem with MMG Spa?

Discussion in 'rFactor' started by Dietmar, Aug 15, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Dietmar

    Dietmar

    Messages:
    1,323
    Ratings:
    +43
    Did a complet clean install of rF (due to the other problem I just posted) :), installed the Endurance Mod and MMG Spa 2007.

    I can load cars from the mod for a default track but when I try Spa, rF crashed with an error message:

    gMotor 2 Error (Window title)
    Error loading texture road_bump for material ROADA
     
  2. Kevin Ascher

    Kevin Ascher
    #47 Roaring Pipes Maniacs

    Messages:
    4,245
    Ratings:
    +108
    I have no probs with that track, not even with Enduracers mod.
     
  3. Dietmar

    Dietmar

    Messages:
    1,323
    Ratings:
    +43
    Hmmmmm.... tried reinstalling the track, did not fix it. Started game with Admin user (usually run it as regular user), no difference! Still the crash.
     
  4. Kevin Ascher

    Kevin Ascher
    #47 Roaring Pipes Maniacs

    Messages:
    4,245
    Ratings:
    +108
    are you sure you installed it corectly? I mean not just the track but also pasting the MMG folder into your rfactor / GameData / Locations ?
     
  5. Ivo Simons

    Ivo Simons

    Messages:
    11,357
    Ratings:
    +953
    It gives those message if you didn't installed the correct folder. You need to map that says Belgium in the location folder.
     
  6. Dietmar

    Dietmar

    Messages:
    1,323
    Ratings:
    +43
    I am sure I did a stupid mistake.... but not that one, I think :)
     

    Attached Files:

  7. Dietmar

    Dietmar

    Messages:
    1,323
    Ratings:
    +43
    Hold on... you mean I should not have done the MMG folder....?
     
  8. Ivo Simons

    Ivo Simons

    Messages:
    11,357
    Ratings:
    +953
    I have the Belgium folder installed and it works like a charm. :)
     
  9. Dietmar

    Dietmar

    Messages:
    1,323
    Ratings:
    +43
    Belgium directly under Location? (the structure that I have shown is the one on the archive :thinking:)
     
  10. Ivo Simons

    Ivo Simons

    Messages:
    11,357
    Ratings:
    +953
    You have

    MMG
    F1
    2007 season
    Belgium and that one the need to put in the location folder. :)
     
  11. Dietmar

    Dietmar

    Messages:
    1,323
    Ratings:
    +43
    When I do that, the error messages changes, but it still crashes...

    Further, in that case the packaging would really misleading (as the initial folder in the archive is called Gamedata)!

    When I move the second Belgium folder into Locations I even do not get an error message, just a crash!
     

    Attached Files:

  12. Ivo Simons

    Ivo Simons

    Messages:
    11,357
    Ratings:
    +953
    Even if you put the last Belguim folder into locations and the single (SB spa and SB spa map) files also?
     
  13. Ivo Simons

    Ivo Simons

    Messages:
    11,357
    Ratings:
    +953
    I just copied those 3 in the locations folder and it works fine. :)

    [​IMG]
     
  14. Dietmar

    Dietmar

    Messages:
    1,323
    Ratings:
    +43
    yes.... I guess I tried now all combinations. Had a look on virtualr.net when this track was announced there... seems I am not the only one having this trouble.

    But why is it working for you....?
     
  15. Ivo Simons

    Ivo Simons

    Messages:
    11,357
    Ratings:
    +953
    I really dont now. Download it again? But you already tried that i think?
     
  16. Dietmar

    Dietmar

    Messages:
    1,323
    Ratings:
    +43
    Yep, even from a different location!
    When I do the same as you above, it crashes!

    I surrender!!!!

    But thanks a lot for trying to help!
     
  17. Dietmar

    Dietmar

    Messages:
    1,323
    Ratings:
    +43
    Maybe I am following a track.... do you have MS office installed (including Access)?

    The file extension .mas is associated with something related to that on my box and though I have selecte to show extensions for known file types, it does not show the extension in the explorer, so I am wondering whether the OS does not find the files when rFactor searches for it....

    No I just need to find where to delete those associations.... not as simple as in XP (where is Windows 7?)....
     
  18. Ivo Simons

    Ivo Simons

    Messages:
    11,357
    Ratings:
    +953
    I have Office installed and Access. :)
     
  19. Dietmar

    Dietmar

    Messages:
    1,323
    Ratings:
    +43
    Actually not trivial to get rid file associations under Vista, but indeed it did not solve the problem! I have no idea what this doesnt work!
     
  20. Ben Tusting

    Ben Tusting

    Messages:
    5,764
    Ratings:
    +133
    Dietmar can you post a picture of your locations folder (and if you open the spa folder is there another spa folder inside?)
     
Thread Status:
Not open for further replies.