What is wrong with this sim?

dene11

75RPM
Dec 7, 2018
79
69
41
Well, when I start with AMS everything was okay. Then start problems with FFB: I dont know what change, but I have big problem with steering input. I use Thrustmaster T300 a there is no possible to get proper steering range. It is same with all AMS cars: I wanna steer to the right, or to the left, turn my wheel, but car no change direction and react too "lazy," like with massive steering dead zone. I change settings, increase steering sensitivity, change wheel range in thrustmaster controls and in the game, turn FFB force to the minus in game settings, try to change steering lock, but nothing helps. Its unplayable in this state. Is there any solution for this?
 

alexSchmurtz

SpeedyMite Racing
Staff member
Premium
Sep 26, 2009
4,171
2,443
Make sure you didn't activate steering help. I think the default key is F1 or F2: it is so easy to switch it on when you hit Escape to get out of the car, that I unmapped it!

I have a T300 also and the ffb is brilliant! I hope you'll sort it out quickly. :)
 
  • Like
Reactions: Emery

Warren Schembri

500RPM
Premium
Dec 5, 2012
752
400
42
I use the T300 settings that come with the game. Nothing wrong with them
You may want to try creating a new profile or controller profile and like Alex says, also check the assistance options. Make sure they are turned off
 

dene11

75RPM
Dec 7, 2018
79
69
41
Thanks for advice. Well I checked assistants, but was off. Ok, I will try create new profile, maybe its help. I check AMS Steam files and everything is okay, so I really dont know. I try F1 on Hockenhaim and its really disaster drive like with 50 percent steering deadzone :)
 

alexSchmurtz

SpeedyMite Racing
Staff member
Premium
Sep 26, 2009
4,171
2,443
You also need to make sure you always connect your wheel to the same USB port: AMS is sensitive with that. It might be worth recalibrating your wheel before doing a new profile.
 

TrumpetReich

250RPM
Premium
Oct 30, 2015
418
511
Ditto on making a new profile. As annoying as it is, that usually solves it. For some weird reason, sometimes profiles seemingly get stuck on settings and now matter how you change it back to default, it will never revert fully.
 

dene11

75RPM
Dec 7, 2018
79
69
41
I completely reinstall all AMS and everything is okay now. Thanks for help.
 
Mar 17, 2019
4
0
if it happens again, what helped for me is to adjust the steering angle between each car, it makes it feel better for me anyway