No Sound?!

Technique

100RPM
Jul 1, 2013
117
25
Hi all,

I just got the Motogp 15 game for the PC, installed it and found out that I have no sound whatsoever. Cinematics, U.I. and in-game sounds are totally mute and I can't figure out what it is. My sound card is up-to-date, all my other games have sounds...perhaps someone on this forum can help me out and solve it once and for all, please?

Thanks in advance :)
 

Jonix

1000RPM
Oct 1, 2010
1,120
477
Hey, I run the game without sound. I had headphones and speakers connected (speakers off, I?m using headphones), so I just removed the speakers cable, and restarted the game, then it worked. Seems like game preferred speakers over headphones.
Don't kow if it's the same problem
 

Technique

100RPM
Jul 1, 2013
117
25
Hey, I run the game without sound. I had headphones and speakers connected (speakers off, I?m using headphones), so I just removed the speakers cable, and restarted the game, then it worked. Seems like game preferred speakers over headphones.
Don't kow if it's the same problem
No, I don't think so. I'm running this game on my laptop (which is connected to a 3d monitor). Basically my headphones are plugged in the back of my monitor, so I'm only getting sound via my headphones. I configured my sound to be natively blasting through my laptop speakers but that doesn't make any difference in the game - I still have no sound. I have no clue what it is. I will Google it and check the steam forums. Thanks for the reply, Jonix! :thumbsup:
 

Jonix

1000RPM
Oct 1, 2010
1,120
477
You have no sound at all??
Because I just raced in Valencia and the sound of my bike was off every 2 seconds. You hear it then you only hear other bikes. But it happened one time and I think it's a known bug, and they are fixing it (hopefully). If you don't get sound at all I don't have idea
 

Technique

100RPM
Jul 1, 2013
117
25
You have no sound at all??
Yes! No sound whatsoever; no sounds in the cutscenes, main menu, in-game...in all the areas the sounds are muted...which is odd. It has to be a bug yet many other players have sounds so it makes me wonder what it is.
 

Jonix

1000RPM
Oct 1, 2010
1,120
477
I don't know, it's the first time I read about this problem. Probably it's not a game bug, which is good because you have the chance to fix it lol
My headphones are connected via monitor too, have you tried connecting them to your laptop and check if sounds work there?
 
  • Like
Reactions: Technique

Technique

100RPM
Jul 1, 2013
117
25
Fixed! Apparently, for some strange reason, the sounds were disabled in the x86.exe file. However the sounds work great in the x64.exe file.
 
Last edited:
Dec 22, 2013
2
0
44
nothing changes moto2 moto3 and still do not have sound
For language do you have the UK flag selected?
That fixed an issue with audio for me, I had changed it to US and it caused problems. Back to UK and it worked. Still get audio issues once in a while though.
 

Silo

1RPM
Feb 12, 2017
1
0
41
I know this post is old, but it's still one of the first that pops up when you search Google for sound issues related to MotoGP 15 on PC. Thus my post is still relevant I feel.

My issue was that I kept loosing the sound of the engines, while the other sound effects worked just fine (music, announcer etc.).

What fixed the issue for me was raising the volume to 100% on ALL the sound effects under the Audio menu: music, engine sound, effects, replay music, speaker/announcer etc. Turn them all up to 100% and it should fix the issue.