Boost Gauge - Connect Problem

sti228

250RPM
Jul 22, 2012
374
76
28
Hello. Can someone help me to connect my boost gauge correct ? I try different variations but none of my connection scheme work.


Here is cables i have.

Video:


In video signal cable is different...

Here is scheme included in boost gauge package:





I also connect signal wire but when i test boost gauge zero position don't work for me.

In short i'm stuck at wiring. I tried connecting it as close as I saw in amstudio's video but it only shows max or min boost, nothing in between. In zero position needle shaking.
 
Last edited:

fier

1RPM
Sep 13, 2017
4
2
43
Screenshot_379.png
this is the same problem I had before.
for signals, how come 2 pins in the middle, red signal, black ground / -
use the new Arduino, I'm sure the old Arduino is short
and now works well in Assetto Corsa.
sorry if my english is bad
thank you
 
Last edited:
  • Like
Reactions: sti228

callumjtc

250RPM
Nov 13, 2017
356
131
19
Hello. Can someone help me to connect my boost gauge correct ? I try different variations but none of my connection scheme work.


Here is cables i have.

Video:


In video signal cable is different...

Here is scheme included in boost gauge package:





I also connect signal wire but when i test boost gauge zero position don't work for me.

In short i'm stuck at wiring. I tried connecting it as close as I saw in amstudio's video but it only shows max or min boost, nothing in between. In zero position needle shaking.
It needs 12V to run, needle shaking suggests lack of power. Is the Arduino delivering 5V or 12V?
 

sti228

250RPM
Jul 22, 2012
374
76
28
View attachment 313269 this is the same problem I had before.
for signals, how come 2 pins in the middle, red signal, black ground / -
use the new Arduino, I'm sure the old Arduino is short
and now works well in Assetto Corsa.
sorry if my english is bad
thank you
Hello. I use the same wire scheme but boost gauge needle still shaking in zero position. Other 3 pin connect in boost sensor like this.


What you mean use new Arduino ? I have Arduino Nano V3.0 CH340.

It needs 12V to run, needle shaking suggests lack of power. Is the Arduino delivering 5V or 12V?
I use AC/DC 12V 2A adapter.
 

fier

1RPM
Sep 13, 2017
4
2
43
Hello. I use the same wire scheme but boost gauge needle still shaking in zero position. Other 3 pin connect in boost sensor like this.


What you mean use new Arduino ? I have Arduino Nano V3.0 CH340.


I use AC/DC 12V 2A adapter.
hope this helps,
try using the new Arduino
 

Attachments

  • Like
Reactions: sti228

fier

1RPM
Sep 13, 2017
4
2
43
I mean, use another board
because maybe your board there is now a short-circuit path
 

sti228

250RPM
Jul 22, 2012
374
76
28
what game did you try?
only assetto corsa, use a turbo car
is it with another Arduino board?
Yes, i use AC and i change Arduino and get the same result. I think problem is cheap boost gauge: Arduino After Market Boost Gauge

The signal is based on PWM from 490hz to 1000hz, some boost gauge does not incorporate signal smoothing which will lead to shaky needle when idling at 0bars. This seems common to very cheap gauges.