SoftTh and trackmap working together

Discussion in 'rFactor 2' started by Diego Balzarini, Feb 24, 2016.

  1. Diego Balzarini

    Diego Balzarini

    Messages:
    291
    Ratings:
    +47
    I've been trying to run softth and trackmap without any luck.
    SoftTh works perfectly without trackmap if i force rf2 32bit but if i want to add the other plugin the game crashes.
    I renamed softth dll and got trackmapplugin to point at it and it doesnt work.
    Anyone managed to get them both to work?

    Thanks
     
  2. Lukas1980

    Lukas1980

    Messages:
    8
    Ratings:
    +3
  3. Diego Balzarini

    Diego Balzarini

    Messages:
    291
    Ratings:
    +47
    Thanks, I think there's something wrong because v096 doesn't work at all.
    I followed the instructions and copied the d3d9.dll in bin32, trackmap.dll in bin32/plugin and the folder trackmap with all the maps in the rfactor folder.
    It crashes even without Softth, there must be something wrong I do, Could you please share details instructions?

    Thanks mate
     
  4. Diego Balzarini

    Diego Balzarini

    Messages:
    291
    Ratings:
    +47
    Without softth trackmap works in 64 not in 32 (It crashes)
    I used d3d9.dll v096 and the one you gave me.
    I think the problem is the trackmapplugin.dll
     
  5. Lukas1980

    Lukas1980

    Messages:
    8
    Ratings:
    +3
    OK. To run 64 bit client with Softh and Trackmap together: download and install trackmap 0.95, download Softh 2.08 64bit ver rename softh dll to d3d9_th.dll then copy it to rfactor2/bin64 folder, then
    go to rfactor2/plugins/trackmap/TrackMapPlugin.ini and change OriginalD3D9Dll=d3d9_th.
    If rfactor 64bit crashes replace dll with one i provided in the prevoius link
     
  6. Diego Balzarini

    Diego Balzarini

    Messages:
    291
    Ratings:
    +47
    rf2 64 doesnt work with softth, it crashes without installing trackmap.
    If i put softth dll in bin 64 the rfactor config file doesnt open, it creates the soft config.ini but it crashes
     
    Last edited: Feb 26, 2016
  7. Lukas1980

    Lukas1980

    Messages:
    8
    Ratings:
    +3
    Are you using 2.08 64bit version of softh ?
     
  8. Diego Balzarini

    Diego Balzarini

    Messages:
    291
    Ratings:
    +47
    I do. It's the one i found on the softth website. I have no idea why it crashes. Unluckily the guy behind it has given up and no one has pick it up yet... a lot of people are waiting for a dx11 ver.
    Do you have a steam version? I know it's silly but if your 64 ver works would you mind to send me the dll to see if it works?
    Thanks
     
  9. Lukas1980

    Lukas1980

    Messages:
    8
    Ratings:
    +3
    Ye it is strange. One more thing you can try is to copy Softh 32bit dll into /bin32 and try to run 64bit rFactor2.
    I don't know how to upload *.dll file here but i downloaded it from
    http://www.softth.net/
    I use non steam client btw
     
  10. Diego Balzarini

    Diego Balzarini

    Messages:
    291
    Ratings:
    +47
    thats why your 64 is working and mine isnt. I read somewhere that steam version has problem with 64 softth.
    I downloaded both files at the softth website. Trackmap has problem with SCE too.
    It's a great plugin but i rather have 2 screens for racing and a better view that all that stuff on 1 monitor.

    I was hoping for a possible solution but not many use softth.

    Thanks for your help though :thumbsup:
     
  11. JoelGL

    JoelGL

    Messages:
    1,191
    Ratings:
    +87
    @Diego Balzarini, do you have the link for trackmap 0.95? I use 0.96 too and can no longer find 0.95, and would like to try SoftTH too. TIA.
     
  12. Diego Balzarini

    Diego Balzarini

    Messages:
    291
    Ratings:
    +47
    I don't. I downloaded v096. cant get it working though.
    I have the same problem in SCE future AMS, I prefer to use Dual monitor:)