• Guest, RaceDepartment is now on Discord!  Join Here

Program bug or my mistake - invisible objects..?

Barbje_Keller

250RPM
Mar 17, 2009
456
34
Program bug!!! - invisible objects..?

Hy, all again.
I got trouble with objects... All of it - visible in BTB, but in RBR some one is missing, what is wrong with it?
See in pictures...
In BTB:

By antanas_j at 2009-11-10

in RBR:

By antanas_j at 2009-11-10

In BTB:

By antanas_j at 2009-11-10

In RBR:

By antanas_j at 2009-11-10

In BTB:

By antanas_j at 2009-11-10

In RBR:

By antanas_j at 2009-11-10
 

Kytt

100RPM
Mar 16, 2009
212
10
All same objects need to be collide or not collide. If one tire is collideable and second one is not collideable then one of them is not showing in RBR. Seems like bug to me
 

Barbje_Keller

250RPM
Mar 17, 2009
456
34
All tires with the same properties... All tires is collideable. But not all shown in RBR that is strange....
 

Kytt

100RPM
Mar 16, 2009
212
10
If you are sure then i don't know what is the problem. For testing you could select all objects and make them collide and see what happens. :)
 

Barbje_Keller

250RPM
Mar 17, 2009
456
34
Now I think, taht is realy program bug... I create new tires model and try everything, but model a missing (time to time in different place :at-wits-end:)
 

gegewrc

75RPM
Mar 19, 2009
97
1
I got the same problem... Four objects exactly the same and only one on screen... I don't know what happened...
 

Peter K.

25RPM
Apr 25, 2007
35
0
56
Is maybe the difference between the tires, that the invisible tires are with 32 bit textures?

Ok, thats definitiv the problem, i had the same with an grandstand. After changing the texture to 16 bit, the grandstand is visible now.

Regards Peter
 

Barbje_Keller

250RPM
Mar 17, 2009
456
34
I tired finding the problem... Try make new model, make new texture (change from jpg to DDS) - no reason... (result the same on different PC platform with ATI and Nvidia VGA...) And time to time model is not view in different place...
 

gegewrc

75RPM
Mar 19, 2009
97
1
If you are sure then i don't know what is the problem. For testing you could select all objects and make them collide and see what happens. :)
The Kytt's explanation seems to be one of the reason (test your tyre model on a new simple track with only those objects). Position of the object when they are collideable is also important. They sometimes don't appear on screen when they're in the ground....
 

Barbje_Keller

250RPM
Mar 17, 2009
456
34
I try all what devise, but if in one place objeckts was visible, in second place, the same, - is invisible.:frusty:
3 days work with this thus problem , but not results :poop:
 

Kytt

100RPM
Mar 16, 2009
212
10
Can you post your tire model with texture? I will try if i get the same problem
 

Kytt

100RPM
Mar 16, 2009
212
10
Uncheck driveable and try what happens. Driveable should be only for road and terrain you will drive on.
If i checked driveable for tires then they started to disappear.
If i make one tire collideable in BTB then it disappeared in RBR and that tire what was not collideable in BTB appeared but is collideable in RBR. (Same model, making one collide and the other not)
 

Kytt

100RPM
Mar 16, 2009
212
10
Opened Tire xpack with xpacker and noticed that tires are missing normals. Don't know if that can cause the disappearing.
 

liquido

100RPM
Mar 18, 2009
160
33
I hope you find the RBR disapearing 3D object causes, we have a lot of problem in our spanish BTB developer forum.

I have the same problem as you with some 3D objects.... we also think there is a bug inside BTB related to RBR 3D objects.
 

Barbje_Keller

250RPM
Mar 17, 2009
456
34
Opened Tire xpack with xpacker and noticed that tires are missing normals. Don't know if that can cause the disappearing.
I chek it, in my objeckt - all it,s ok...

...what is funny - i remove all tires, and placed it's again. But problem not missing
 

liquido

100RPM
Mar 18, 2009
160
33
acctually i haven´t any proyect with trasnsparent objects placed in, but if you can try with this Xpack.... i´ll be thankfull.


bobprit said:
Hi Everyone,
Just uploaded a new Tree Collection XPack in the downloads section
http://forum.racedepartment.com/downloads/bobs-track-builder/37/tree-collection-1705/

Been working on this for quite a while and just felt I would like to share some of the trees I have made for use in BTB.

Hope some of you find these of use.
i can´t see a lot of these trees in RBR and i don´t kwon why, all of them works in Rfactor.

any way if i will reproduce again the disapearing object i will upload the proyect, becouse i think there are different problems.