Alexis MK14 issue with SOL

bsmooth

500RPM
Original poster
Jul 27, 2015
545
160
62
After installing SOL and Content Manager AC looks fantastic, but the Alexis does not. It appears without a rollbar.I uninstalled and reinstalled it again and it still shows up the same. See the picture below.
 

Stereo

3000RPM
Dec 22, 2009
3,902
5,410
Which version of the shader patch are you using? I tested it with 0.1.25preview49 before uploading but I don't know for sure if other ones work.

For the rollbar to show up the files in "extension" need to exist in your ac install and that's about it.
 

bsmooth

500RPM
Original poster
Jul 27, 2015
545
160
62
Just where do the KN5 files nd to be ? Any special place or folder? I tried them under the extension folder , but that didn't work.
 

Stereo

3000RPM
Dec 22, 2009
3,902
5,410
With the shader patch version I have, they just need to be in any folder of "extension\config\cars", I put them in "extension\config\cars\stereo" for neatness. I don't know about other shader patch versions though.
 

Rogerbee

500RPM
May 2, 2018
567
71
51
"Damn you, Blake!"

Am I the only one that ever got Sol to work in content manager preview 74!? Mind you, I always install mods manually.
 

Andy-R

1000RPM
Jul 23, 2016
1,206
973
Works fine for me also. Although, if I use the rollback option in CM to try to use version 49 (which I would really like to do to remove sparks) I end up with the black sky issue. Hopefully in the long run the CM integration will really help though, it is a really nice solution and makes it easy to update and rollback.
 

Orange4000

50RPM
Oct 1, 2018
56
15
45
I had the roll bar issues too. I uninstalled and then simply reinstalled by dropping the compressed Alexis file into Content Manager and all was fine.
 

bsmooth

500RPM
Original poster
Jul 27, 2015
545
160
62
Thats one thing I cab't get to work. I drop it in Content manager and all it does is unpack it into a MODS folder
 

Andy-R

1000RPM
Jul 23, 2016
1,206
973
Is the new version just packed data anyway? If so deleting the data folder and adding the data.acd should do the job I guess, there may well be other changes though. I put the new version on our server but haven't driven it to know if all is working correctly my end after reinstalling.
Bsmooth if you cannot see the car after that maybe you need to enable the mod in CM after installing.
 

bsmooth

500RPM
Original poster
Jul 27, 2015
545
160
62
Tried that and it just wasn't there. Content Manager puts it in the MODS folder and just leaves it there. I've always installed my files manually, so I thought this would be a great time saver, but so far it isn't doing it.
I finally got it to work after a few tries, but it was pretty frustrating to say the least, especially since it had worked before and I knew it was such a great mod to use !
 

Stereo

3000RPM
Dec 22, 2009
3,902
5,410
Is the new version just packed data anyway?
The only files the original and new version share are in the system\ folder, everything else is moved because the original folder names caused SRS issues. So ideally you would fully uninstall the old one and install the new but just deleting the car folder and moving content/system/extension folders into your steam/assettocorsa folder should work.

I've never used CM to install a mod and couldn't find any explanation of how that feature works so that's unsupported I guess? I put it in the same JSGME folder structure that I've seen other mods use so you can do it with JSGME and someone told me CM works fine with that.

The rollbar's in the extension folder where shader patch is, because that's where the shader patch looks for replacement kn5s. So if you install the shader patch but don't unzip that folder, it removes the original as expected but can't find the file to replace it with.
 
Last edited: