FFB is gone

panande

100RPM
Aug 23, 2010
247
108
Hi,

so I decided to reinstall rFactor and now I have a big problem. The FFB just disappears when I go into the game. Ive set it to Wheel and 100% but nothing happens.

Any suggestions? :(
 

Nox

6000RPM
Premium
Jun 29, 2013
6,688
2,331
Try assigning a key for "Reset FFB".
Or try reinstalling it again.
Or try using the realfeelplugin which you can find on rfactor central and I think nogrip.
Or if you have a logitech wheel I read that some versions of rFactor had an issue with force feedback where it wouldn't play at all until you changed the force effects strength inside the game.

Got that from a Google search, hope it helps.If not, sorry, I don't know what else to suggest :)
 

panande

100RPM
Aug 23, 2010
247
108
I already reinstalled it, I already tried RealFeel and the FFB Reset button never worked for me :D
And I now switched from a Logitech to a Fanatec wheel ^^

But thanks for your help!

EDIT: I just noticed, that in the first run everything works fine. But as soon as I hit escape and go back out its gone.
 
Last edited:

Stan

250RPM
Feb 27, 2012
270
175
38
but the ffb is working in other sims?
You tried to set the force to -100?
Which fanatec wheel you have?
 

Denis Betty

The older I get, the better I was.
Staff member
Premium
Jun 18, 2013
7,352
3,451
In game, go to options> controls> asign, check if Toggle HW Plugins is asigned to a button. i always asign it to nothing as this can cause FFB to dissappear if activated. Or just try try asigned button whilst on track.
 

Allan Ramsbottom

1000RPM
Premium
Aug 21, 2013
1,859
1,058
55
i have a fanatec wheel, sometimes you get no ffb,then it all comes at once, someone told me fanatec are hit an miss wiv sum racing sims..
 

werst59

10RPM
Dec 30, 2009
11
1
Lorin Miller... Was this problem ever resolved? If it was, how was it resolved?
Thank You for any knowledgeable response.