Upcoming Events

Rookie friendly WTCR sereis Weekly BMW races on Simracing.GP Weekly BMW races on Simracing.GP Other regular AC events on Simracing.GP Weekly GT3 Sprint Races on Simracing.GP Weekly GT4 Sprint Races on Simracing.GP

Bad FPS since 1.0.3?

Messages
42
Points
0
Triples and 4G 770GTX SLI.
No changes here, was always capped at 60 FPS for me, but now I can barely get it above 50 FPS?
Was fine i 1.0.2. Also I updated to the latest drivers so it could be that? Lowering all settings doesn't make much difference. Any one else notice this?
 

kcheeb

Tuning? I'm so confused ...
Messages
194
Points
0
Haven't tried 1.0.3 yet, but I do have a 770 and triples. My FPS ranges typically from 70 to 90 depending on the track, the car and how many people I'm racing.

I'll hop on tonight and give it a go. Will let you know what I find out.
 
Messages
42
Points
0
My FPS used to be there to unsynched. Tried lowering different settings including PP filters, no difference basically. Only thing that made a difference was to turn of AA completely, the I got stable FPS a before with all other settings as I had them. Weird?
 
Messages
486
Points
481
Still haven't tested this new version as well, but they've changed the way the game computes the time, so it may be more CPU intensive now? (just a tought). What is your CPU usage?
 
Messages
21
Points
0
I´m having the same problem since 1.0.3. Untill then 60 fps stable (GTX 780) but now 58 and some stuttering. I´ve tried changing a lot of options but still not fixed. What you mean the SGSS on in the nvidia profile?
Thank´s for your help.
 
Messages
1,617
Points
0
I´m having the same problem since 1.0.3. Untill then 60 fps stable (GTX 780) but now 58 and some stuttering. I´ve tried changing a lot of options but still not fixed. What you mean the SGSS on in the nvidia profile?
Thank´s for your help.

If nothing helps,reinstall it...one time it fixed for me this way.
Dont forget to save your profile in Documents/Assetto Corsa,folder
 
Messages
42
Points
0
I´m having the same problem since 1.0.3. Untill then 60 fps stable (GTX 780) but now 58 and some stuttering. I´ve tried changing a lot of options but still not fixed. What you mean the SGSS on in the nvidia profile?
Thank´s for your help.
You would need to use nVidia inspector to set that (Sparse Grid Super Sampling, anti aliasing). And it's off by default. I forgot I was experimenting a bit last week and didn't reset that setting. It looks good though, way less jaggies, but eats lots of FPS.
 
Messages
1,916
Points
0
I´m having the same problem since 1.0.3. Untill then 60 fps stable (GTX 780) but now 58 and some stuttering. I´ve tried changing a lot of options but still not fixed. What you mean the SGSS on in the nvidia profile?
Thank´s for your help.
Are you running the frame limiter? I had the same 58fps problem even though it was set to 61fps. If I run just vsync with the limiter set to off I get a solid 60fps. This is only since the new update.
 
Messages
40
Points
0
On the AC official forum, there is a post.
Many persons with this problem since 1.03 !
Don't re-install, Kunos has to fix it.
In each update, kunos creates one or two new problems... do they test their update before launching ?
 
Messages
21
Points
0
Are you running the frame limiter? I had the same 58fps problem even though it was set to 61fps. If I run just vsync with the limiter set to off I get a solid 60fps. This is only since the new update.
Yes Lazarou I´ve tried and get solid 60 fps too but then I tried with 15 cars and drop down to 40 sometimes (before the 1.0.3 it was "real" solid keeping always the 60 fps)
Thanks all of you for the answers. As David Bertholom said I think we have to wait for Kunos fix
 
Messages
21
Points
0
You would need to use nVidia inspector to set that (Sparse Grid Super Sampling, anti aliasing). And it's off by default. I forgot I was experimenting a bit last week and didn't reset that setting. It looks good though, way less jaggies, but eats lots of FPS.
Thanks Thomas I´ll try this.
 
Top