• "Bwoah." - Generic Kimi Quotes.
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. The 2017 Formula One Monaco Grand Prix. Join the conversation here.
  3. If you have any questions, please don't hesitate to ask. There's no such thing as a stupid question.

AC RC issue - general sound issues

Discussion in 'Assetto Corsa' started by Schwud Nelsh, Oct 17, 2014.

  1. Schwud Nelsh

    Schwud Nelsh
    Premium

    Messages:
    352
    Ratings:
    +312
    i am now experiencing in car sounds level issues after the latest update is anyone else? if so does anyone have a fix for this please?
     
    • Like Like x 1
  2. Georg Siebert

    Georg Siebert

    Messages:
    2,247
    Ratings:
    +691
    What exactly is your issue? What have you tried so far to eliviate it?
     
  3. Schwud Nelsh

    Schwud Nelsh
    Premium

    Messages:
    352
    Ratings:
    +312
    i have no volume at all if i am in bonnet view and in car is really quite i have tried to turn the master volume to 1 but that did noting for me i looked into my audio ini but i could really see anything in there for it and the update was around 65mb this is how my audio.ini looks
    [LEVELS]
    MASTER=0.8
    WIND=0.9
    TYRES=0.8
    BRAKES=0.8
    MUSIC=1
    UISOUNDS=0.7
    SURFACES=1
    DIRT_BOTTOM=1
    OPPONENTS=1
     
  4. Georg Siebert

    Georg Siebert

    Messages:
    2,247
    Ratings:
    +691
    are you using a 3rd party car or a car from Kunos?
     
  5. Schwud Nelsh

    Schwud Nelsh
    Premium

    Messages:
    352
    Ratings:
    +312
    i have just looked into the 458's sfx folder and the only file i have in there is a .bank in fact it the same for all the cars is this correct?
     
  6. Schwud Nelsh

    Schwud Nelsh
    Premium

    Messages:
    352
    Ratings:
    +312
    kunos i have the urd mod as well and i get no sound at all from them but i believe they are looking into it
     
  7. Georg Siebert

    Georg Siebert

    Messages:
    2,247
    Ratings:
    +691
    that's correct, all sound & physics files of Kunos cars are encrypted.

    Are you sure the fault lies with the game? There was an (mainly) audio update 1/2 h ago.
    Have you checked the windows sound config in the control panel?
     
  8. Schwud Nelsh

    Schwud Nelsh
    Premium

    Messages:
    352
    Ratings:
    +312
    no i will have a look now

    it all looks fine...
    when i am behind the car it sounds fine
     
    • Like Like x 1
  9. Georg Siebert

    Georg Siebert

    Messages:
    2,247
    Ratings:
    +691
    Is your issue solved? What was the problem?
     
  10. Schwud Nelsh

    Schwud Nelsh
    Premium

    Messages:
    352
    Ratings:
    +312
    no still not solved
     
  11. RaceNut

    RaceNut

    Messages:
    1,167
    Ratings:
    +536
    If there is a chance that you have file issues or are missing files, you can run the Steam "Verify Integrity of the Game Cache" to double check or even replace missing files.
     
  12. Schwud Nelsh

    Schwud Nelsh
    Premium

    Messages:
    352
    Ratings:
    +312
    cool i will try that and let you know
     
  13. Georg Siebert

    Georg Siebert

    Messages:
    2,247
    Ratings:
    +691
    was just about to say that, @Dean Ogurek

    A clean install is recommended anyway, the new sound engine (Fmod) mixes things up. hrhr
     
  14. Schwud Nelsh

    Schwud Nelsh
    Premium

    Messages:
    352
    Ratings:
    +312
    i did a clean install this morning i deleted the game and pulled down the 5gb update everything was ok just popped out for a few hrs turned it back on run the new update and now this :( i don't really want to re install as it took like 4hrs to download this morning
     
  15. Schwud Nelsh

    Schwud Nelsh
    Premium

    Messages:
    352
    Ratings:
    +312
    ok so i have just verified my files and it is still not working :(
     
  16. Georg Siebert

    Georg Siebert

    Messages:
    2,247
    Ratings:
    +691
    hold on a sec, this just doesnt look right, I'll have a go in a minute
     
  17. Schwud Nelsh

    Schwud Nelsh
    Premium

    Messages:
    352
    Ratings:
    +312
    ok thanks
     
  18. Leonardo Chaves

    Leonardo Chaves

    Messages:
    723
    Ratings:
    +175
    I'm having a problem where the sound normally works but sometimes it cuts for a second, then resume playing, i'm not sure if it's my hardware or the game.

    I know it never happened before 1.0 so...
     
  19. Schwud Nelsh

    Schwud Nelsh
    Premium

    Messages:
    352
    Ratings:
    +312
    there is definitely something up as i can hear all the other noises clearly like kerbs and tyres just not my engine
     
  20. Georg Siebert

    Georg Siebert

    Messages:
    2,247
    Ratings:
    +691
    tested with the 458 gt2 and all sounds seem fine