1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice
Like RaceDepartment on Facebook.

Tracks crash rfactor

Discussion in 'Bob's Track Builder' started by Brian Johnson, Jul 12, 2011.

  1. The last 2 tracks I have made for rfactor crash rfactor whenever I try to test them. I have tried making sure the ai is set right in btb and I tried getting rid of some objects. I even tried rebuilding the tracks from scratch but I can not seem to figure out whats wrong. Does anyone have any suggestions?
     
  2. 2 things,
    1, set rf to run in windowed mode, if there is a problem it will have a dialogue pop up. if you only have one monitor you wont be able to see this cause in full screen, the rf window stays on top.
    2, set up trace, in the desktop shortcut add in the command line, trace=4 ["C:\Program Files (x86)\rFactor\rFactor.exe" trace=4] then after crash open, userdata\logs\trace.log
     
  3. Thanx for the help mianiak. Running rfactor in windowed mode didn't help though. I'm not sure how to do the trace thing. When the popup came up and said rfactor has stopped working I got this in the description.

    Problem signature:
    Problem Event Name: APPCRASH
    Application Name: rFactor.exe
    Application Version: 1.2.5.5
    Application Timestamp: 4705a035
    Fault Module Name: rFactor.exe
    Fault Module Version: 1.2.5.5
    Fault Module Timestamp: 4705a035
    Exception Code: c0000005
    Exception Offset: 001c5fd2
    OS Version: 6.1.7600.2.0.0.768.3
    Locale ID: 1033
    Additional Information 1: 0a9e
    Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
    Additional Information 3: 0a9e
    Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
    Read our privacy statement online:
    http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409
    If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:
    C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt
     
  4. how far are you with building those tracks ? did they crash every time you tried to test (privat test/raceweekend) ?

    what xpacks are in use ? custom textures ? custom background images ?

    try going back : delete all objects all terrain patches - test it if it works roll back again - delete objects keep the terrain


    the one time i had my track crash on load was when i used a non-tothepowerof8 background image.. removing it fixed the crash issue


    trial and error :/


    edit : create a shortcut for rfactor on your desktop -> rightclick -> properties
    you will see "target" something like "drive:\_yourfolders_\rFactor\rFactor.exe

    add the "trace=4" at the end like so -> drive:\_yourfolders_\rFactor\rFactor.exe trace=4

    click ok !
     
  5. Setting btb so it keeps the material name screwed somethin up. I unchecked it on the materials and its wrking now. Thanks for helping guys.