• Goodbye Dan Gurney, and thanks for the memories...
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Follow RaceDepartment also on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and / or YouTube.

'SimShaker - Wheels' support thread

Discussion in 'Sim Racing Hardware' started by =Andre=, Mar 14, 2017.

  1. =Andre=

    =Andre=
    Andre Premium

    Messages:
    521
    Ratings:
    +165
    Guys, beta version 2.31 featuring Engine Beat Extra Tone (sample 17) starting at 95% is published.
    Please test it out.

    2017-11-27 21-22-24 More Options.png
     
    • Love Love x 4
  2. Mr Latte

    Mr Latte
    Premium

    Messages:
    789
    Ratings:
    +323
    Oh Yeah!!!
    Gonna enjoy checking this out... :cool:
     
  3. DesKane

    DesKane
    dksRacing Kaney Premium

    Messages:
    103
    Ratings:
    +37
    bloody awesome Andre ........ this is good this, to get constructive challenging feedback from the Racing Sim Community that you can actually implement to make better ! :thumbsup:
     
    Last edited: Nov 27, 2017
    • Agree Agree x 1
  4. Mr Latte

    Mr Latte
    Premium

    Messages:
    789
    Ratings:
    +323
    This feels good with the current, custom no7 .wav I am using.
    Andre for the "add extra tone" is this tone changeable, does it use no.3 (engine beat 1)?

    These additions will improve SSW "engine enjoyment" a great deal for so many people.
    Great work so far...
     
    Last edited: Nov 27, 2017
  5. signman

    signman
    Premium

    Messages:
    238
    Ratings:
    +58
    I opened Beta fine.. Avast checked app and no issue.

    Opened Beta from my desktop to find a update version prompt.
    Clicked to update and Avast security blocking it !/!?

    Been to SSW and downloaded from there but still won't open App saying App can not be started contact vendor.
     
  6. Mr Latte

    Mr Latte
    Premium

    Messages:
    789
    Ratings:
    +323
    So after a couple of hours playing about, gotta say this is a GREAT addition.
    Not sure what others may think but I would like even more energy for the "Extra Tone"

    Please confirm if we can alter or change this...
     
    • Agree Agree x 1
  7. =Andre=

    =Andre=
    Andre Premium

    Messages:
    521
    Ratings:
    +165
    Thank you, sir :)

    What's the problem? Increase sample 17 amplitude.
     
  8. =Andre=

    =Andre=
    Andre Premium

    Messages:
    521
    Ratings:
    +165
    I think one more try may help and choose "Start Anyway" (or something like that) option in Avast while Avast is awaiting results from their labs.
     
  9. Mr Latte

    Mr Latte
    Premium

    Messages:
    789
    Ratings:
    +323
    I was looking in the base folder but think I mistakenly at the time went into my 2 channel folder and not the 6 (DOH). As clearly it has updated with no7 and no.17 thanks.

    Will have a play about, for me it needs a bit more gusto.
    I am using SSW with EQ boosted audio-tactile via specialist software EQ. Some cars its a bit masked with audio-tactile also doing its thing.
     
    • Agree Agree x 1
  10. Mr Latte

    Mr Latte
    Premium

    Messages:
    789
    Ratings:
    +323
    So Malwarebytes decides it wants to update I proceed
    Upon reboot I try SSW and get the Windows Alert

    I restore the file like before
    I try to launch SSW

    Get this
    [​IMG]
    Selecting Shakers restarts but does not work.
    ASIO device is not detecting hardware.

    Please advise..
     
  11. =Andre=

    =Andre=
    Andre Premium

    Messages:
    521
    Ratings:
    +165
    Exception 0x8889000E usually means that SimShaker - Wheels can't take exclusive control on the sound card. Check if another instance of SSW is running, reboot the PC, something like that.
     
  12. Mr Latte

    Mr Latte
    Premium

    Messages:
    789
    Ratings:
    +323
    Tried that already

    Whys it saying working in DEMO mode has this affected the Activation?
     
  13. =Andre=

    =Andre=
    Andre Premium

    Messages:
    521
    Ratings:
    +165
    Looks like has affected.
    I'd like to see it with enabled Log to Screen option. Via PM.
     
  14. Mr Latte

    Mr Latte
    Premium

    Messages:
    789
    Ratings:
    +323
    Think I found the solution and had an issue like this one time before.
    For benefit of others....

    SSW select card area was greyed out.
    When I tried to tick box for "Shakers" SSW would restart but with a card error and still again the card selection area was greyed out.

    What worked for me was to go into sound options and switch my primary audio to the soundcard SSW was using. Then restart SSW, set to 6 channels (as thats what I use) and ensure my ASIO4ALL was set to the Asus DGX soundcard I use for SSW.

    Close SSW launcher and then I then set Windows 10, primary card to what I use.
    Up and running again...
     
    • Like Like x 4
  15. =Andre=

    =Andre=
    Andre Premium

    Messages:
    521
    Ratings:
    +165
    Thank you for sharing that Mr Latte.
    I think SSW tried to use the default sound card but couldn't take exclusive control on it. Could you please check is it allowed in your primary card settings?
    Windows Sound -> Playback devices -> [Your Device] -> Propeties -> Advanced tab
     
  16. Mr Latte

    Mr Latte
    Premium

    Messages:
    789
    Ratings:
    +323
    Thanks
    I had this enabled for my Asus DGX (SSW card) but not my primary audio Soundblaster card.
     
    • Agree Agree x 1
  17. Mr Latte

    Mr Latte
    Premium

    Messages:
    789
    Ratings:
    +323
    =Andre=
    Have you ever considered an ipad/android APP interface for SSW
    I'd certainly buy one if you had such available.
     
  18. =Andre=

    =Andre=
    Andre Premium

    Messages:
    521
    Ratings:
    +165
    I think of it from time to time, but that is certainly not in the nearest plans.
     
  19. DesKane

    DesKane
    dksRacing Kaney Premium

    Messages:
    103
    Ratings:
    +37
    Chaps, New Windows 10 update now swaps this priority over every time I boot up, so system - Playback Device - Make Priority Sound Card Default. Don't know why but it just never sticks !! ??
     
  20. Mr Latte

    Mr Latte
    Premium

    Messages:
    789
    Ratings:
    +323
    Yeah suppose that may be quite an undertaking but was curious.

    Think you pretty much have nailed the RPM feature. It does just about all we needed.
    Works well with the audio-tactile, so the user can have a nice RPM felt the sensation that may have been missing but still get the feel/character of each individual car.


    Here are two things Id still like to see that I think can further help improve the software.
    Wonder what others think of or if they agree?

    • Mute All Effects On/Off (single button)
    • Ability to use different wav for small bumps & large bumps (this may create greater variation in felt sensation)