1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Serious video lag problem

Discussion in 'Stock Car Extreme' started by David Lavenhagen, Nov 10, 2013.

  1. Hello,

    New to sim racing and downloaded GSC2013 today. I am having serious lag issue (unplayable). I am not sure what the problem is. I am able to run iRacing at 80-120 FPS with medium detail on.

    I am running an AMD FirePro V4900 grahics card with dual AMD A4-5300 proc.

    Any ideas? I have left the default video popup setting when the game installs. Does this need to be modified or does GSC auto configure for best available settings?

    Thanks.
     
  2. create shortcut and add a parameter like this:
    GSC needs "+fullproc" to run smoothly.
     
  3. OK. I will try. Can you explain how to do this?

    Thanks for the quick reply. I uninstalled and deleted install files and am in process of DL again.
     
  4. Justin Swan

    Justin Swan
    RD-DVLC

    On your desktop shortcut (create one if you haven't already) then right click the icon and select "properties", then click on the "SHORTCUT" tab. On the line that says "Target" add the +fullproc at the end of the command line (inside the " ") then click on apply :thumbsup:

    I'd also disable v-sync in the video option, that may improve things. Goes against the grain of what it's supposed to do but improves things for me.
     
  5. won't allow me to apply.
     
  6. Should be outside the quotes:

    "..........gsc2013" +fullproc