1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice
Like RaceDepartment on Facebook.

PC Saving Graphics Options Issue

Discussion in 'Project CARS' started by Dave R, May 29, 2015.

  1. Dave R

    Dave R
    Premium Member

    I posted this in the Steam forums but didn't get much help. I hook my computer up to a 32in TV with 23hz refresh rate. I change the refresh rate to 23hz and turn the motion blur to "off". The game then says to restart for changes. I restart and both are back on again. It's basically a never-ending loop. I've tried restarting the computer, steam, etc to no avail. The game will not save any of my graphics preferences. Has anyone else experienced this? Is this a bug and is there a workaround? Thanks!!
     
  2. William Wester

    William Wester
    Premium Member

    I have never had it where my graphics settings didn't stick... and this is over that past couple of years (during development and since release). So what does pCARS show as the refresh rate "before" you change it to 23hz? My first guess is it can't sync or doesn't see 23hz as a viable refresh rate.
     
  3. Brandon Wright

    Brandon Wright
    I'm just here for the snacks Premium Member

    I can see why! :confused:
     
  4. Dave R

    Dave R
    Premium Member

    It shows the default refresh rate as 59. GSCE, Dirt Rally, Grid AS, R3E, rFactor, and the rest of my sims all show 23hz as the refresh rate but I change PC down to that and each time it comes back with 59. It also puts the motion blur back on as well as changing other visual settings as well. I can scroll down to 23hz and then click the back button and it will say "restart to see load changes" but each time it puts all those same settings back,
     
  5. William Wester

    William Wester
    Premium Member

    ...and why don't to run pCARS at 59Hz refresh?
     
  6. Frank

    Frank
    Administrator Staff Premium Member

    Because his TV doesn't support it.

    @itsmedavetn
    Which build number are you on?
     
  7. Dave R

    Dave R
    Premium Member

    When I try to run it at 59hz, it's laggy and doesn't refresh correctly. I am on build #619842. Thank you all for the help!!
     
  8. Frank

    Frank
    Administrator Staff Premium Member

    The issue you are describing was also an issue on some of the earlier builds, however in this case it seems to be different.

    Do you have any spare monitor that runs on a different refresh rate than 23? I have the feeling the issues lay there.
     
  9. Dave R

    Dave R
    Premium Member

    I have a MacBook Retina 15 inch that's dual booted with Windows 7. The lid on the MacBook is always closed when I'm booted into the PC Side (have it hooked into a 32in TV with a Windows Keyboard and Mouse).