1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. #GiveAwayFriday. Win a copy of F1 2017 - The Game. Click here to join.

request a pitstop

Discussion in 'F1 2013 - The Game' started by Jan Holm, Oct 26, 2013.

  1. Jan Holm

    Jan Holm

    Messages:
    41
    Ratings:
    +0
    Does anyone know how to request a pitstop thats not scheduled ? (Sorry for my english)
     
  2. Bill Devery

    Bill Devery

    Messages:
    1,042
    Ratings:
    +167
    No need to let the team know Jan, simply enter the pits and it all automatically happens. Remember to choose your tyres before getting to your pit box otherwise you may get wets on a dry track...or vice versa ;)
     
  3. koeloe

    koeloe

    Messages:
    319
    Ratings:
    +55
    Does anyone know how to cancel a pitstop in the race?

    I notice I have a request pitstop toggle option in my steering wheel actionmap but it does nothing.

    I hate it if the reminder board keeps popping up if I don't pit at the right time.:mad:
     
  4. Graham Laing

    Graham Laing
    ........ Mostly harmless Staff

    Messages:
    6,410
    Ratings:
    +2,123
    You cant, you just carry on.

    The toggle you see, is just a remnant left over from F1 2010 I think. :)
     
  5. Spo0k

    Spo0k

    Messages:
    97
    Ratings:
    +10
    umm CM Just doing the same games only menus changing not more :D
     
  6. Tom

    Tom
    Staff Emeritus Premium

    Messages:
    5,793
    Ratings:
    +3,194
    Should go away after a few laps anyway. :)
     
    • Agree Agree x 1
  7. Jan Holm

    Jan Holm

    Messages:
    41
    Ratings:
    +0
    I have tried that, but still a get called in a few laps later. :-(
     
  8. Graham Laing

    Graham Laing
    ........ Mostly harmless Staff

    Messages:
    6,410
    Ratings:
    +2,123
    Problem solved ...... set the stint length a lot longer than you need.

    ....... then come in early. :thumbsup:
     
  9. wolly1979

    wolly1979

    Messages:
    6
    Ratings:
    +0
    one question: how can i change the tyre type from dry to rain during the game....'cause before the game start i don't know when it comes the rain..so when it comes the rain i have the dry tyre..if i go to the box i have dry tyre once again..

    sorry for my english
     
  10. Graham Laing

    Graham Laing
    ........ Mostly harmless Staff

    Messages:
    6,410
    Ratings:
    +2,123
    Use the quick menu when you are driving.

    The same menu you use to change fuel settings and brake bias when driving. You can select the next tyre you want, and the pit crew will respond with an OK (or something similar) :)
     
  11. wolly1979

    wolly1979

    Messages:
    6
    Ratings:
    +0
    thanks
     
  12. Digital Pharoh

    Digital Pharoh

    Messages:
    10
    Ratings:
    +0
    sometimes i enter the pit with my front wing damaged and the pit crew does not repair it
    only replaces tyres
    how to make them repair my tyres
     
    Last edited: Dec 11, 2014
  13. Graham Laing

    Graham Laing
    ........ Mostly harmless Staff

    Messages:
    6,410
    Ratings:
    +2,123
    I have never seen that.

    It's often annoyed me about this game that they have always changed the wing when it's only slightly damaged. If it was OK to carry on at the time, then let me carry on now with no wing change.

    Tyres are always changed, I have not heard of them not being changed.
     
  14. Digital Pharoh

    Digital Pharoh

    Messages:
    10
    Ratings:
    +0
    thanks Graham Liang for your attention
    but my case is pitting with damaged wings does not replace the wings
    not about the tyres at all
    could it be because i damaged the wings in the pit lane?
     
    Last edited: Dec 11, 2014
  15. Graham Laing

    Graham Laing
    ........ Mostly harmless Staff

    Messages:
    6,410
    Ratings:
    +2,123
    I don't know, but it's possible.

    I would have thought that the pit stop isn't triggered until you cross the pit line, where you lose control of the car and the auto-drive system becomes operational. You can't damage your car past that point.

    However it could depend whether there is another trigger point as you first enter the pit lane (which we don't know about). Perhaps after that point the damage by hitting the pit lane wall isn't recognised, or the damage just doesn't get recognised in that short time between entering the pit lane at full speed, and crossing the pit line.
     
  16. Digital Pharoh

    Digital Pharoh

    Messages:
    10
    Ratings:
    +0
    i damaged the wing right at the start of the pit lane
    i was in control and not the game auto driving
     
  17. Graham Laing

    Graham Laing
    ........ Mostly harmless Staff

    Messages:
    6,410
    Ratings:
    +2,123
    Yeah, what I am saying is perhaps when you first enter the pit lane, damage recognition is disabled.

    Or that the time between entering the pit lane (often at full speed), and crossing the line where the auto-pit takes over driving, is so short that there is not enough time for the game to recognise that the car has been damaged. :)
     
  18. Digital Pharoh

    Digital Pharoh

    Messages:
    10
    Ratings:
    +0
    so if i damage the front wing like in the middle of the lap when i pit in the pit crew will replace it with an intact one???
    and what if i damaged the front wing and replaced it once or twice will it be replaced again if damaged???
     
  19. Graham Laing

    Graham Laing
    ........ Mostly harmless Staff

    Messages:
    6,410
    Ratings:
    +2,123
    Yes and yes, as far as I know.
     
  20. Digital Pharoh

    Digital Pharoh

    Messages:
    10
    Ratings:
    +0
    thanks graham laing