1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice
Like RaceDepartment on Facebook.

Problem with v0810

Discussion in 'Racer Problems & Fixes' started by Splashonda, Feb 1, 2011.

  1. Hi everyone!

    As you can see by this screenie I'm having a lighting problem when running a CG car on an older CG track. On cameras setted further away, the car even becomes completely white! But if I set the time to midnight or another night hour, it appears fine! Does anyone know what might be causing this problem? Again, I'm running V0810!

    Thanks in advance! :wink:

    problemfi.jpg
     
  2. I wonder same thing
     
  3. Alexander Knoll

    Alexander Knoll
    NEVER GIVE UP!!

    hmm...take a look to one of the release threads...the "sun=1000" (old code) was changed to "sun=1" (new code)....hope it helps...oh...you can find it in the special.ini....
     
  4. Meh, it didn't worked DF!

    After a while I've spotted the problem. It's the intensity value. If I set it to 0, I get no sky, but the car shaders become normal. But then, it's no fun to drive with a black sky all the time! Maybe the sky is reflecting too much on the car? I changed the exposure value but it hasn't done any difference either... any sugestion?
     
  5. KS95

    KS95
    RACER Moderator

    *inserts little knowledge*

    Maybe it needs a new sky box - steal the one from carlswood and try it :)
     
  6. I will try it, thanks Scott! :D
     
  7. norstang.JPG

    Done! :D

    For those who want to do it, just copy the sky.dof and sky textures from Carlswood and paste it on the track folder. Then replace the geometry.ini and track.shd sky sections for the Carlswood ones!
     
  8. KS95

    KS95
    RACER Moderator

    See, the years I've spent with Racer have finally paid off for someone! :tongue:
     
  9. Alexander Knoll

    Alexander Knoll
    NEVER GIVE UP!!

    ...want a cooky? ^^