1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. #GiveAwayFriday. Win a copy of F1 2017 - The Game. Click here to join.

PC Need help with MAJOR wheel issue!

Discussion in 'Project CARS' started by Gav Elias, Jul 22, 2015.

  1. Gav Elias

    Gav Elias

    Messages:
    108
    Ratings:
    +21
    I have a Thrustmaster T300RS wheel and a few sim games. The wheel and pedals work perfectly in iRacing, RaceRoom, F1 2015, Assetto Corsa, Grid, Grid Autosport, Shift 2 etc.

    However, in Project Cars I am having a crippling issue meaning I can't play the game. The wheel seems to work fine but the pedals are all over the shop. The brake pedals doesn't get registered at all and when I depress the throttle it registers as 100% throttle and 28% brake at same time.

    Clearly this means I can't play as I can brake and when I accelerate it appears to register a throttle and brake depress at same time. Obviously renders the game unplayable. It registers the same in the calibration screen and shutting game down and restarting makes no difference.

    Anybody else had similar issue or know of a fix? I am using Steam version of the game and have latest updates and latest drivers and firmware for the wheel too.
     
  2. TimeHunt

    TimeHunt

    Messages:
    38
    Ratings:
    +7
    Hey Gav, you need to assign your brake and accelerator pedals in the same place you assign all the buttons first.
     
  3. William Wester

    William Wester
    Premium

    Messages:
    1,132
    Ratings:
    +382
    Did you start with a controller profile with "combined" pedals or "separate"?
     
  4. Gav Elias

    Gav Elias

    Messages:
    108
    Ratings:
    +21
    I went into the Controller settingS and chose the T300 profile.
     
  5. Gav Elias

    Gav Elias

    Messages:
    108
    Ratings:
    +21
    Thanks! This fixed it!

    I finally found these options. Stupidly i assumed choosing T300RS would have done that automatically. When i went to look, the brake and accelerator were configured to the same pedal. WTF?!?!?!?!?!?! :O_o: