• "I've tried everything other than jumping out of a plane, but nothing gives you an adrenaline rush like racing a car." - Nigel Mansell
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Multiplayer will not work...

Discussion in 'F1 2010 - The Game' started by R34P3R, Nov 15, 2010.

  1. R34P3R

    R34P3R

    Messages:
    645
    Ratings:
    +0
    Hey guys... today i tryed my first Multiplayer race... but.. it wont work !

    i have done a new clean installation without any Mods, but if i try to play a Multiplayer race i join the lobby... the Game loads.. and then im sitting in a Car and on the right top Screen i can read: Waiting for players... after 10 - 20 Second i always got a Message that all player leaved the Game and im coming back to the menue. i tryed the **** since 1 Hour :) but no race yet. alway the same problem. F1 is Enabled to the Win Firewall.
     
  2. The-Sheriff

    The-Sheriff

    Messages:
    214
    Ratings:
    +40
    I presume you have the full game install, and not some halfway crack ;-). You can check one thing to eliminate the network. If you have a laptop you can check the game installation at your work ?. This way to eliminate either your network access from home or your F1 2010 installation. If it plays well at your work, your installation is fine, and the problem is the network at your home.
    If thats the case, your router can be the problem. I have yet to try out multiplayer, and I do not know whether F1 2010 needs certain ports to be open in the router to be able to do online races. Some other guys here must know....
     
  3. Ondrej Kapal

    Ondrej Kapal

    Messages:
    3,561
    Ratings:
    +364
    I ve got the same issue.. any solutions?
     
  4. Steve Stoop

    Steve Stoop

    Messages:
    484
    Ratings:
    +0
    same problem here too, but with loads of mods installed so kinda wasn't expecting it to work anyway :D
     
  5. Paul E Lee

    Paul E Lee

    Messages:
    8
    Ratings:
    +0
    Hi There
    I too had exactly the same problem as mentioned above
    Here is how I fixed things
    I installed (Generic Mod Enabler) http://www.users.on.net/~jscones/sof...cts-jsgme.html
    I then removed all the mods I could
    I had backed up all my original Folders and Files and proceeded to put ALL my original stuff back
    Multiplayer then worked perfectly and continues to do so
    I think the best thing to do is to have an un modded version then add mods via the installer so you can keep track of what you have installed and remove any that may be problematic

    Really hope this helps you

    Regards

    Paul
    LEEDS RACER
     
  6. Fahad Gaffoor

    Fahad Gaffoor

    Messages:
    747
    Ratings:
    +5
    I was having the same problem.. not able to get an quick games.. so i did a fresh installation.. lets see if it works or not..