• "Auto racing began 5 minutes after the second car was built." - Henry Ford
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

Low FPS with Radeon R9 Fury

Discussion in 'Automobilista' started by Borgen, Mar 1, 2016.

  1. Borgen

    Borgen

    Messages:
    30
    Ratings:
    +33
    Im running a i5-4690k with 16GB Ram, Radeon R9 Fury (drivers updated), Win 10 and im getting extremly low FPS even when i set all graphics to "basic".
    Around 10-15fps during racestarts, and a bit better (20-30fps) when the field is spread out.
    Tried turning HUD of, set FFB to low (even turned it off) but nothing seems to help.
    I'm using a Thrustmaster TX.

    Anyone else experiencing problems like this?
     
  2. gongo

    gongo

    Messages:
    94
    Ratings:
    +64
    Seems like lots of people on AMD are having issues. Maybe try disabling the SweetFX option in the launcher config?
     
  3. mr_belowski

    mr_belowski

    Messages:
    56
    Ratings:
    +38
    No issues for me - AMD r9 280 with win 7 64 bit. AA at 4x SS (override game setting) in the crimson cc
     
  4. Borgen

    Borgen

    Messages:
    30
    Ratings:
    +33
    Already tested without SweetFX, but it made no difference at all. And it doesnt matter if i run graphics on Ultra or basic...
     
  5. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk
    Reiza Studios

    Messages:
    1,382
    Ratings:
    +998
    Have you created a game specific profile in the Graphics Control Panel?
     
  6. Borgen

    Borgen

    Messages:
    30
    Ratings:
    +33
    Yes, i have :) And i've tried changing some settings there.. but no luck getting it to run well yet.

    If i drive by myself without AI i'm getting decent FPS.
     
  7. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk
    Reiza Studios

    Messages:
    1,382
    Ratings:
    +998
    We have had conflicting reports of ATI performance being bad since they released the Crimson drivers. Ultimately, there isn't a great deal we can do about it though other than wait for ATI to fix the issues in the driver...
     
  8. Borgen

    Borgen

    Messages:
    30
    Ratings:
    +33
    Just tried Stock Car Extreme and had the exact same problems there. So probably driver related as you say..
     
  9. Keith Dixon

    Keith Dixon

    Messages:
    258
    Ratings:
    +160
    I had issues when I first tried a race this morning, R9 390 on Win 10 with crimson drivers, in race I was at between 20 to 30fps with all settings maxed except shadows at high, switched from SS to multisampling at 4x and the fps went right back up, did a race against 23 AI just now, race start was 70fps going up to between 90 and 130 which is good enough, might be worth playing around with those setting's to see what you get
     
  10. Borgen

    Borgen

    Messages:
    30
    Ratings:
    +33
    Thanks for the advice! But I've tried just about every setting there is but nothing seems to help :(