• Racing is not a matter of life and death. It's much more important than that!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. If you have any questions, please don't hesitate to ask. There's no such thing as a stupid question.

Inputs not being recognised

Discussion in 'Stock Car Extreme' started by ozsprinter, Aug 1, 2015.

  1. ozsprinter

    ozsprinter

    Messages:
    29
    Ratings:
    +0
    Hey crew...bit hard to explain this problem...when I start a race all of my actions like steering, changing gear etc work...but it is like I am in neutral and the car wont accelerate...just coast to a stop...but the engine revs up ok...any advice?
     
  2. TeTeT

    TeTeT

    Messages:
    2
    Ratings:
    +0
    Maybe the clutch is engaged, try setting it to autoclutch.
     
  3. Fabio Rodrigues

    Fabio Rodrigues
    Reiza Studios Community Manager

    Messages:
    670
    Ratings:
    +421
    If you have an H-shifter but are using paddles to change gears, also make sure the H-shifter is in neutral. If you have any other controllers (gamepad, joystick, etc.), please try disconnecting them as well - the game has a 3-device limit (we're working on fixing this).
     
  4. ozsprinter

    ozsprinter

    Messages:
    29
    Ratings:
    +0
    Hi...already had clutch on auto...using paddle shifter with no other controllers connected...
     
  5. JeffL

    JeffL
    Right on Brother, I hear ya, it's all good.

    Messages:
    1,949
    Ratings:
    +851
    e-brake engaged?
     
  6. ozsprinter

    ozsprinter

    Messages:
    29
    Ratings:
    +0
    Hmm, have not tried that one...how do I disengage buddy?
     
  7. ozsprinter

    ozsprinter

    Messages:
    29
    Ratings:
    +0
    Weird part is that I have no problem with Formula Truck...everything works fine!
     
  8. Fabio Rodrigues

    Fabio Rodrigues
    Reiza Studios Community Manager

    Messages:
    670
    Ratings:
    +421
    This might be a dumb suggestion, but are you turning off the pit speed limiter?
     
  9. JoelGL

    JoelGL

    Messages:
    966
    Ratings:
    +62
    But he says it goes to a stop. :)
     
  10. Will Mazeo

    Will Mazeo

    Messages:
    1,156
    Ratings:
    +320
    Another possible dumb question, but are you sure there is no bugged key pressing the clucth? Even if it is auto you can still press it manually
     
  11. JeffL

    JeffL
    Right on Brother, I hear ya, it's all good.

    Messages:
    1,949
    Ratings:
    +851
    Make sure you don't have something like an axis assigned to it. (handbrake it's called)
     
  12. ozsprinter

    ozsprinter

    Messages:
    29
    Ratings:
    +0
    Hey all...got it sorted by un-installing and reinstalling...now all working good...thanks for all who offered help