• “Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style” ― Michael Schumacher
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Have a chance to win a copy of F1 2017 The Game (PC) by following RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and / or YouTube.

GSC2013: Game version & initial startup screen

Discussion in 'Stock Car Extreme' started by Jonathan Gould, Nov 12, 2013.

  1. Jonathan Gould

    Jonathan Gould

    Messages:
    66
    Ratings:
    +7
    A couple of questions...

    1. Can I ask what the latest version of this game is please . It's just that a friend of mine cannot join a dedicated server I have running, I've installed version 1.0 but he says he's running version 1.2. However, I only bought this game in October so would expect to be running latest version or has there been an update and if so where can I download it?

    2. I installed the game on my work PC and home PC and on both I cannot get past first screen. It will not accept a player name, doesn't mater what I enter, nothing works. I click OK, hit Enter key but nothing. Any ideas?
     
  2. Keith Windsor

    Keith Windsor

    Messages:
    1,775
    Ratings:
    +598
    It is still version 1. Maybe your friend is running GSC 2012 ver 1.2 instead of GSC2013.
    Not sure about your other problem though, I have not seen that before.
     
  3. Jonathan Gould

    Jonathan Gould

    Messages:
    66
    Ratings:
    +7
    Thanks Keith, glad it is still version 1.0. I'll check with my friend what game he has.

    As for my other issue, my work PC and home PC are completely different systems so it is strange that it sticks on same first screen. I'll try it again here in work shortly.
     
  4. Rupe Wilson

    Rupe Wilson
    rFactor Senior Club Manager Staff Premium

    Messages:
    16,554
    Ratings:
    +6,833
    Hello,
    where have you got it installed, As a general rule never install a game into the programs x86 folder make a separate folder in the drive and call it games for example.
    Always run the game as Admin i do this for the config and the exe.
    right click and select properties, then compatibility right at the bottom tick the box run as admin press apply and then ok..
     
  5. Jonathan Gould

    Jonathan Gould

    Messages:
    66
    Ratings:
    +7
    The default install folder did suggest C:\GSC2013 but I changed it to install under the "Program Files(86)" folder. I'll try what you have suggested, thanks.
     
  6. Jonathan Gould

    Jonathan Gould

    Messages:
    66
    Ratings:
    +7
    I installed to C:\ as per your suggestion and it worked! So thanks Rupe. Although I am surprised it didn't work under "Program Files" ?

    I didn't need to run as Admin though. I'll do the same at home. :)
     
    • Like Like x 1
  7. Rupe Wilson

    Rupe Wilson
    rFactor Senior Club Manager Staff Premium

    Messages:
    16,554
    Ratings:
    +6,833
    Not everybody has the username as Admin control.
    So i think it there in the does and don'ts just to make sure..
    glad it worked out though :thumbsup: