League: RD Caterham Superlight Team Championship (RDCAT) Season: 1 (2010/11) Sim Required: rFactor Mod Required: Caterham v1.75 Number of Drivers: 30 max. Teams: Yes - max 3 drivers per team Vehicle: Caterham Superlight Calendar T. 08/10/10 - Hermanos Rodriguez 88 1. 22/10/10 - Kyalami 70 2. 05/11/10 - Eastern Creek 3. 19/11/10 - Donington Park GP 4. 03/12/10 - Fuji 1993 (enduro) Christmas & New Year Break 5. 14/01/11 - Rouen les Essarts 74 6. 28/01/11 - Estoril 88 7. 11/02/11 - Zandvoort 79 8. 25/02/11 - Monaco 79 9. 11/03/11 - Mid Ohio Chicaned 10. 25/03/11 - Rattlesnake Point (enduro) Session Info / Format (times expressed here in UK local time, as DST changes during the season) Test Event Practice1: 20:00 UK - 60 mins Qualifying: 21:00 UK - 15 mins (no lap limit) Warmup1: 21:15 UK - 2 mins Race1: 21:17 UK - 15 min Practice2: 21:32 UK - 30 mins Warmup2: 22:02 UK - 2 mins (Full reverse grid) Race2: 22:17 UK - 15 min Sprint Event Practice: 20:00 UK - 40 mins Qualifying: 20:40 UK - 15 mins Warmup1: 20:55 UK - 5 mins Race1: 21:00 UK - 30 min Warmup2: 21:30 UK - 5 mins (Top 8 from Race 1 reversed grid) Race2: 21:35 UK - 30 min Enduro Event Practice: 20:00 UK - 40 mins Qualifying: 20:40 UK - 15 mins Warmup: 20:55 UK - 5 mins Race: 21:00 UK - 90 min Additional RDCAT League driving regulations After some recent incidents and clarification requests, I now need to implement the following regulations: i) Bump Drafting a) Bump drafting is NOT allowed during the Qualification session Or the race of any event. You may draft (ie slipstream as normal) off anyone, but no bump drafting during quali or the race. Any driver seen doining it at any point will get kicked from the race and points will be lost . ii) Accidents and Collisions a) You are not required to wait after impacts and collisions - we will have a time penalty based punishment system in place to deal with incidents. b) If you do decide to wait you must do so in a safe place otherwise you will be liable for a penalty. c) Damage will be set at our normal 75% for league races, allowing for some damage, but not necessarily the very fragile cars we have at 100%. Points Scoring Points score down to 20th place (ie 2/3 the grid to encourage personal battles right through the pack) Distribution for sprint events races (double for enduro events): P01 - 25 pts P02 - 22 P03 - 20 P04 - 18 P05 - 16 P06 - 15 P07 - 14 P08 - 13 P09 - 12 P10 - 11 P11 - 10 P12 - 9 P13 - 8 P14 - 7 P15 - 6 P16 - 5 P17 - 4 P18 - 3 P19 - 2 P20 - 1 1pt for fastest lap (not double on enduro event) 1pt for pole position (Race1 only in sprint events) Teams This is a team and an individual driver championship, although drivers are not required to form, nor belong to, a multi driver team to compete. A drivers individual points will count towards the Drivers Championship, and the combined points of all drivers in the team will count to the Team Championship. Drivers may not join, leave or change teams after 2 days before the first points scoring League event. Each Team may have a maximum of 3 named drivers. Those named drivers are the only ones allowed to score points for that team. Guest Privateer drivers will drive in their own team should they create and specify it, or "RD Drivers" if they wish to remain separate from the Team Championship. Liveries Each driver must use a unique skin and car number, teams should use similar skins (with small changes between drivers for recognition) with unique car numbers. A one-off skinpack will be produced for the League. The testing event is not classed as a League event. Sign ups Now open in the Sign up thread.