• This Saturday: The Virtual 24 Hours of Le Mans | Live
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Audio bug - 1st person to join server 100% volume problem...

Discussion in 'Formula SimRacing' started by Mo Selvarajah, Jun 12, 2013.

  1. Mo Selvarajah

    Mo Selvarajah

    Messages:
    192
    Ratings:
    +56
    so i believe other people have the same issue, and i was hoping theres a fix............

    whoever is the first person to join the server - their car engine volume is always the same as mine.
    So this means in game, if i am anywhere near them, their external engine noise is the same volume as my car - and it makes it impossible to hear my car internal engine noise.

    ive had this bug since rfactor first came out, through different pc's, and throughout the past 2 years of my fsr life.
    Is there anyone else out there who has this problem, and does anyone have a fix?
     
  2. Dian Kostadinov

    Dian Kostadinov

    Messages:
    469
    Ratings:
    +194
    Yeah I have the same problem like your. It's difficult when this person is behind or infront of me to hear my engine and everytime make mistakes because of this.
     
  3. Primaguida

    Primaguida

    Messages:
    293
    Ratings:
    +153
    I really don't know. What about putting other engine noises (or/and other noises aswell) to 0% in rFactor sound options?
     
  4. Mo Selvarajah

    Mo Selvarajah

    Messages:
    192
    Ratings:
    +56

    all that happens is all the other opponents have zero volume, apart from the 1 car that joined the server first, where it is still max volume.

    if i happen to qualify near or next to the car that first joined the server, it makes it virtually impossible to drive!