• “Just being a mediocre driver has never been my ambition. That's not my style” ― Michael Schumacher
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Have a chance to win a copy of F1 2017 The Game (PC) by following RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and / or YouTube.

Server not showing up in browser

Discussion in 'Automobilista' started by Martin Vindis, Mar 1, 2016.

  1. Martin Vindis

    Martin Vindis
    Premium

    Messages:
    460
    Ratings:
    +223
    I'm trying to get a AMS server running but no go so far.
    I've ran servers for rF1 and SCE in the past and though it would be very similar for AMS but I guess not.

    Since we're using the steam server browser now, my guess is has something to do with that.
    What ports do I need to open?
    Do I have to run the server from steam or can I execute 'AMS Dedicated.exe' from it's location?

    Anyone got their server showing up, if so how/what did you do?
     
  2. Xray96

    Xray96

    Messages:
    20
    Ratings:
    +3
    Try this one, it's this one for all valve games. Just a guess :)

    Source: http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=489240
     
  3. BattleOvce

    BattleOvce

    Messages:
    281
    Ratings:
    +130
  4. Xray96

    Xray96

    Messages:
    20
    Ratings:
    +3
  5. Martin Vindis

    Martin Vindis
    Premium

    Messages:
    460
    Ratings:
    +223
    SOLVED

    I had my connection type set on LAN as I thought it only set the connection speed. After I set it on Custom and set the ul/dl speed manually I can now see the server in the browser.

    Now to the next issues, how do I run a server and play at the same time as AMS is flagged as "Running" when you got the server online.
     
    • Like Like x 1
  6. FormulaGamer123

    FormulaGamer123

    Messages:
    1
    Ratings:
    +0
    Open the server from the .exe located in C:\Steam\steamapps\common\Automobilista
     
  7. Martin Vindis

    Martin Vindis
    Premium

    Messages:
    460
    Ratings:
    +223
    Tried it, but then it doesn't show up in the server browser