• Race hard. Race fair.
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Logitech GT Wheel

Discussion in 'Stock Car Extreme' started by anthonye, Oct 24, 2011.

  1. anthonye

    anthonye

    Messages:
    16
    Ratings:
    +0
    I seem to have a lot of deadzone on the Logitech GT throttle pedal, I have tried all setting under the controller and it does not make any differance. I have not got the Logitech wheel software installed in Windows or the profiller, using win7 64bit.
    Brake is ok.

    Should I install the Logitech software


    Is this a glitch with stock car as I dont have the problem with other driving sims.

    Anthony
     
  2. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk
    Reiza Studios Premium

    Messages:
    1,336
    Ratings:
    +935
    I'd recommend installing the Logitech Software yes. Do you have the pedals setup as separate axis?
     
  3. anthonye

    anthonye

    Messages:
    16
    Ratings:
    +0
    yes they are separate, I uninstalled the logitech when I was using the pile of junk F1-2011, but now I have found this true gem.
    Will install and post back

    Thanks
    Anthony
     
  4. Jason Lancett

    Jason Lancett

    Messages:
    455
    Ratings:
    +34
    have a look a few pages down. i think ivo posted the correct set up for a gt wheel...
     
  5. anthonye

    anthonye

    Messages:
    16
    Ratings:
    +0
    Logitech software did not make any difference. Tested it under the profiler in windows and the throttle movement works fine, so pedals are ok.
    Is there an ini file I could edit to make the deadzone register more minus than what shows under the controls, as it seems that even at zero
    there is still some deadzone registered.
    Brake pedal is fine though.

    Antony
     
  6. anthonye

    anthonye

    Messages:
    16
    Ratings:
    +0
    Ok will have a look now
     
  7. Alex Sawczuk

    Alex Sawczuk
    Reiza Studios Premium

    Messages:
    1,336
    Ratings:
    +935
  8. anthonye

    anthonye

    Messages:
    16
    Ratings:
    +0
  9. anthonye

    anthonye

    Messages:
    16
    Ratings:
    +0
    It's sorted now.

    I have set the pedals now on combined axis under the logitech software, which was set on separate axis when I had the problem.
    Now on combined it's fine.

    Thanks
    Anthony