• "I've tried everything other than jumping out of a plane, but nothing gives you an adrenaline rush like racing a car." - Nigel Mansell
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

GSCE forgetting devices.

Discussion in 'Stock Car Extreme' started by Christian Casey, Aug 8, 2014.

  1. Christian Casey

    Christian Casey

    Messages:
    204
    Ratings:
    +49
    Anyone know a fix for GSCE (and rfactor 2 for that matter) to stop my devices being forgotten after an option change?
     
  2. Nox

    Nox
    Premium

    Messages:
    6,680
    Ratings:
    +2,322
    I've not had that error myself. What wheel are you using?
     
  3. Christian Casey

    Christian Casey

    Messages:
    204
    Ratings:
    +49
    CSW, now G27, same error. Win 8.1.
    The wheel/s being being forgotten randomly when changing any options, fine as once it's all set up.

    Thanks, weird it's only ISI.
     
    Last edited: Aug 8, 2014
  4. Christian Casey

    Christian Casey

    Messages:
    204
    Ratings:
    +49
    Thinking again I'm running my devices of a powered USB 3 hub (not best practice but no latency). I would say the ISI engine stops detecting the hub.
     
  5. Nox

    Nox
    Premium

    Messages:
    6,680
    Ratings:
    +2,322
    That might be good to test. I don't have Windows 8, and I'm not really a techie, so I'll need to Google stuff to help you troubleshoot your issue. Let me know how it goes without the hub.
     
  6. Keith Windsor

    Keith Windsor

    Messages:
    1,744
    Ratings:
    +583
    I stopped using my powered usb hub. Occasionally I lost steering or timing display on my dash. It was only a cheap one mind you. But instead I bought a pci usb expansion card, and plugged everything into the main board, and I have not had the problem since.
    I'm not sure it's the same as your problem though - I've only had my control profile 'forgotten' by GSCE if for some reason I have moved or copied my player folder between installations -then it sometimes takes a couple of loads and saves of the profile to get it to stick again.
     
  7. Christian Casey

    Christian Casey

    Messages:
    204
    Ratings:
    +49
    Yup, I havnt tested but I bet that's it.

    Actually the hub is pretty cool, I can turn off each device with a button when not in use, mostly for latency superstition (throughput adds up fine) but I like it.

    I do have enough USB ports, but don't like the thought of how much current 10 devices are drawing on my power supply...lol
    With SLI, and OC the numbers are close to my power output.

    Either way at least I know what's up. Thanks for the response.
     
    Last edited: Aug 9, 2014