• "Bwoah." - Generic Kimi Quotes.
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. If you have any questions, please don't hesitate to ask. There's no such thing as a stupid question.

Force Feedback suddenly gone

Discussion in 'rFactor' started by Juen-Jen Wang, May 18, 2012.

  1. Juen-Jen Wang

    Juen-Jen Wang

    Messages:
    653
    Ratings:
    +83
    Hey guys, I have a really big problem with my rFactor. So my past VV8S races went without a hitch and everything was going great. Without changing anything my wheel suddenly has no force feedback starting today. Is there any advice or help someone can give me to fix this?

    I tried my wheel with RBR and there's feedback in that so it's not a problem with my wheel but something with rFactor.
     
  2. William Levesque

    William Levesque

    Messages:
    4,892
    Ratings:
    +1,274
    Sometimes it just goes off and you press the "Reset FFB" key to get it back... If it doesn't work restart the game.

    Also, if you open the calibration menu in the profiler while in-game it will turn off the FFB in-game until you close the game and open it again.
     
  3. Juen-Jen Wang

    Juen-Jen Wang

    Messages:
    653
    Ratings:
    +83
    Thanks william I'll try that
     
  4. Juen-Jen Wang

    Juen-Jen Wang

    Messages:
    653
    Ratings:
    +83
    Sorry for the double post... but I've tried your suggestion and it still doesnt work. I've shut down an restarted my rFactor and my computer, unplugged my wheel and replugged it back in and nothing.

    So far no matter what I do, rFactor just doesnt have FFB anymore (I've also reinstalled my drivers.)

    EDIT: Ok I have a second rF install and FFB works on that one... :( I've updated my drivers as well but that didnt help. I know it's not a problem with my wheel since RBR and the second rF install works... I just cant figure out how to get the VV8S install working
     
  5. Mitchell Woodward

    Mitchell Woodward

    Messages:
    290
    Ratings:
    +19
    why nnot install the ffb from ur second rf install into the vv8s one? see if that works if not well it would probaly to do with the plugin in itself