1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. #GiveAwayFriday. Win a copy of F1 2017 - The Game. Click here to join.

Audio problems

Discussion in 'rFactor 2' started by Dave Coyne, Mar 26, 2012.

  1. Dave Coyne

    Dave Coyne

    Messages:
    73
    Ratings:
    +25
    Has anyone experienced any audio problems with RF2 , i have been playing only 60s racing without any probs , i tried Meganes and had to put volume on my speakers to max and then could barely hear the engines etc , swopped back to 60s cars and found i now had to run higher volume to hear those also but not as high as Meganes . In all other games these setting blow out the walls .
    The ingame volume controls are set to max have tried to set all but engine noise to minimum but volume does not increase at all , it appears that the game is going quieter slowly .
     
  2. Marco Bijl

    Marco Bijl
    adMAXIhater Premium

    Messages:
    6,559
    Ratings:
    +3,189
    No, have not had that before.

    Did have some strange things with the meganes, but that was only for 1 day. Next day all was well again, so I figured it was a bad connection of the headphone.
     
  3. Matt Cox

    Matt Cox
    Premium

    Messages:
    117
    Ratings:
    +2
    I've installed Rfactor 2 this evening and I've run into very very quiet audio and I can barely hear anything no matter what I do to the settings. I've only downloaded the FR 3.5 so far, so will try some others, but was wondering if anyone else had come across this?
     
  4. Andy White

    Andy White

    Messages:
    208
    Ratings:
    +21
    Have you checked Windows Volume Mixer, to make sure RF2 isn't turned down?
     
  5. Marco Bijl

    Marco Bijl
    adMAXIhater Premium

    Messages:
    6,559
    Ratings:
    +3,189
    Are ALL the sounds low on volume? F.i., if you hover over a button, does that sound is low in volume as well, or is it just the volume in the cars?
     
  6. Matt Cox

    Matt Cox
    Premium

    Messages:
    117
    Ratings:
    +2
    It's all the sounds that are quiet including menus etc.

    I didn't think to check the mixer, I was looking at the overall volume and speaker config. I'll give it a look when I get chance later this evening.
     
  7. Matt Cox

    Matt Cox
    Premium

    Messages:
    117
    Ratings:
    +2
    Yep, it turned out to be the mixer setting for rfactor 2. I've never known an application set itself so low by default like that. Oh well, mystery solved. Thanks for the suggestion. :)
     
  8. Chris Preston

    Chris Preston

    Messages:
    452
    Ratings:
    +101
    Since it's pointless to make a new thread I'll post my audio problem here... When playing all I get is the sound of the tyres, the wind, spotter, etc... No engines sounds =\ I've reinstalled the game and nothing has changed. Any ideas?
     
  9. Marco Bijl

    Marco Bijl
    adMAXIhater Premium

    Messages:
    6,559
    Ratings:
    +3,189
    @Chris,
    Did you check if the sounds are installed correctly? Open the MOD manager, UNtick the Show mods only box at the options, and look for the engine sounds.
    You can also check it in game, with the component manager. There should be a sounds 1.0 installed I believe.
     
  10. Chris Preston

    Chris Preston

    Messages:
    452
    Ratings:
    +101
    Yeah I checked that and it says all the sound files are installed.
     
  11. James Andrew

    James Andrew

    Messages:
    58
    Ratings:
    +34
    I don't hear any spotter. No idea whether he only calls laptimes (I do have that option set ON) but not getting those or traffic calls if those exist. Spotter volume in-sim is also at 100%.