• 26000+ Members! Dear Guest, click this link to join the community on the official RaceDepartment Discord server

Vsync wont activate after 880 GTX 970

Msportdan

@Simberia
Mar 17, 2014
2,962
564
42
Ive never had a problem before but bought a new gtx 970 and since that I cant keep vsync at 60fps. it sorta jumps to around 90s 70s etc.
 
Feb 2, 2014
628
425
34
It's in the rfactor2 userdata folder.
Backup the old one and then delete the file. Start rf2 and it will create a new one.
 

Msportdan

@Simberia
Mar 17, 2014
2,962
564
42
yep tried this...

Its like it works most of the race and its locked at 60, but it will have spikes of 70s 90s its odd.
 

Bez

All the gear, no idea...
Jan 13, 2014
696
174
its not set to adaptive vsync in the nvidia cp is it?
 

Msportdan

@Simberia
Mar 17, 2014
2,962
564
42
nah, its all off. all i have is video selected in RF2

ive even set max framerate 60 in plr file.
 

Blkout

2000RPM
Aug 2, 2010
2,751
593
45
Are your drivers up to date? I have no problems forcing V-sync through the Nvidia CP for rFactor 2 with a GTX 980.
 

Blkout

2000RPM
Aug 2, 2010
2,751
593
45
Use software, not video in rf2. :) should fix the issue.
In past releases of rF2, setting the V-sync to video was the only way to get V-sync to work with my Nvidia cards. I tried all of the other methods and none of them worked so I started forcing it through the Nvidia CP and that works fine now. That may be why the OP was using the video V-sync setting.
 
Feb 26, 2011
1,941
795
With build 880 I had to go back to using the software option in rf2 to get it to work. :) I'm on a 970 though, but it shouldn't make a difference.