Upcoming Events

Join TCR Virtual today! AC events on Simracing.GP ACC events on Simracing.GP Weekly rFactor 2 events

Who will win the Formula One US Grand Prix?

  • Verstappen

    Votes: 890 56.7%
  • Hamilton

    Votes: 392 25.0%
  • Bottas

    Votes: 66 4.2%
  • Norris

    Votes: 72 4.6%
  • Pérez

    Votes: 58 3.7%
  • Sainz

    Votes: 11 0.7%
  • Leclerc

    Votes: 37 2.4%
  • Ricciardo

    Votes: 22 1.4%
  • Somebody else

    Votes: 22 1.4%

T500RS Pedals Problem

Messages
16
Points
0
Hi guys,

Lately i have bought a replica of the Playseat F1 Model and ever since, whenever I try to play, my brake pedal seems to have issues. The problem is that when i press the brake pedal 100% physically, it only applies around 50-60% both in Control Panel or in the sim game.

The problems seems to be related to the angle of the actual pedals, because when i disconnect them and put them down on the floor in a normal angle, connect them again, the brake comes back all of a sudden after I apply pressure few times after i connect it again.

Does anyone have an idea how I can prevent this from happening? The steering wheel and the pedals are about two months old. Here is a pic just for you to see the angle of the pedals.

10752136_10153010094044894_412879974_n.jpg

If the issue is serious, i would consider taking it back for warranty rather than trying to fix it myself.

Thanks a lot guys
Igor
 
Messages
2,753
Points
0
Sounds like either a bad USB connection or the brake pot needs cleaning. Seeing that the pedals are still somewhat new, I would like to think the pot doesn't need cleaning. That's usually needed after a few years of use.
 
Top