EU Studio 397 LMP2 & GTE @ Sao Paulo - Fri 26Oct18

Discussion in 'rFactor 2 Racing Club & Leagues' started by Daiman Patel, Oct 17, 2018.

Added to Calendar: 26-10-18
  1. Valrys

    Valrys
    Premium

    Messages:
    182
    Ratings:
    +121
    It's alright really. All I need is for my ear infection to swap onto the other side of my head, and I'll have agony-connect 4.
     
  2. Shawn Jacobs

    Shawn Jacobs
    SpeedyMite Racing Premium

    Messages:
    1,373
    Ratings:
    +973
    @Daiman Patel just a heads up just had two DC from server, going to try updating all drivers but maybe server needs a reboot or something before the race? (Or it's just me lol)
     
  3. Daiman Patel

    Daiman Patel
    rFactor 2 Technical Assistant Staff Premium

    Messages:
    5,782
    Ratings:
    +2,891
    Cheers for the heads up mate! :thumbsup: I shall give the server a precautionary restart later this afternoon. If you're still experiencing issues then just let me know, and I will restart it sooner; I'm avoiding a restart at the moment because there are currently a few people on the server.
     
    • Like Like x 1
  4. Theo van den Brink

    Theo van den Brink
    tyzje Premium

    Messages:
    551
    Ratings:
    +269
    In please?! GTE
     
    • Like Like x 1
  5. Daiman Patel

    Daiman Patel
    rFactor 2 Technical Assistant Staff Premium

    Messages:
    5,782
    Ratings:
    +2,891
    Of course, sir! You are on the list! :D
     
  6. kimi hunt

    kimi hunt
    Premium

    Messages:
    4
    Ratings:
    +2
    hi Daiman unfortunately have a problem with my fanatec pedal throttle , try to fix it before the race but it looks not good , think it's the sensor :(
     
  7. xoSx.Racing

    xoSx.Racing
    Premium

    Messages:
    236
    Ratings:
    +165
    I'm surprised how low you're running with your settings, as you have a pretty might system there.
    I'm running everything on max settings, and the only problem is the boards flickering, but that's not related.
    Nevertheless, Thank you for sharing your settings.
     
  8. Daiman Patel

    Daiman Patel
    rFactor 2 Technical Assistant Staff Premium

    Messages:
    5,782
    Ratings:
    +2,891
    Awww man, that's terribly unlucky! :( I'm sorry to hear that you will not be able to join us this evening. I shall leave you on the list as a "maybe" for now, just in case you do manage to fix your pedals. :rolleyes: If not then I hope that we will see you next time.
     
  9. balage06

    balage06
    Premium

    Messages:
    269
    Ratings:
    +193
    Something is not quite right with this track, I've spent 5 minutes online and the game crashed twice already. And it appears to be using the old pre-DX11 shaders, the trackside objects are shining so bright with PP effects on they burn my eyes out.
     
  10. Craig Dunkley

    Craig Dunkley
    AC Events Host Staff Premium

    Messages:
    2,902
    Ratings:
    +1,099
    +1 ..I turned off PP effects and this did help a lot. It has crashed around 5 times for me also, but appears to be better the last hour or so....maybe not it just this second crashed again..
     
  11. Sfrost

    Sfrost
    Premium

    Messages:
    99
    Ratings:
    +54
    Sadly I have to withdraw my GTE entry, not gonna be able to do the whole race so rather than leave part way through let someone else participate till the chequered flag. Have fun tonight folks :(
     
  12. Davy Vandevenne

    Davy Vandevenne
    Executive Producer Video Content Staff Premium

    Messages:
    2,129
    Ratings:
    +1,467
    Are that the v2 pedals? The throttle have a resistance and doesn't go to 100% in wheel properties? If so i had the same problem and solved it. Drop me a PM to chat about it.:)
     
    • Beer Beer x 1
  13. Daiman Patel

    Daiman Patel
    rFactor 2 Technical Assistant Staff Premium

    Messages:
    5,782
    Ratings:
    +2,891
    This is why I asked people to provide feedback regarding this version of the track, following the change made earlier on this week due to issues with the version that I had initially planned to use, but nobody got back to me until yesterday. As I said earlier today, every version of Road America that we have available for our events is exhibiting problems. I am aware of the issue with glare emanating from some of the trackside objects as a result of this track being quite old - it is still using the old DX9 shaders, albedo maps have not been applied to textures, etc. - but I did not know that it is causing such a significant problem, because nobody reported it before today.

    Unfortunately I have had absolutely no time to test the track myself due to working (ridiculously) late nights at the office during the past few weeks, otherwise I would have known about these issues sooner. I am honestly trying to do the best I can to organise and run these events, but my job is currently taking precedence over pretty much everything else. My participation in next week's club event is already on tenterhooks due to deadlines... :cautious:

    Anyway, to try and help alleviate the issue that several of you have reported about the game crashing, I have now restarted the server for tonight's race. However, if this problem continues, and if the specular artefacts are causing a significant amount of trouble, then we can look at changing the track for this evening's event.
     
    • Beer Beer x 3
  14. Daiman Patel

    Daiman Patel
    rFactor 2 Technical Assistant Staff Premium

    Messages:
    5,782
    Ratings:
    +2,891
    I'm sorry to hear that mate. :( I shall remove you from the list. I hope that we shall see you again next time! :thumbsup:
     
  15. RasmusP

    RasmusP
    AC Stuff and G27 help Staff Premium

    Messages:
    4,192
    Ratings:
    +1,460
    Hey guys, please sign me out, not feeling well enough to race :(
     
    • Beer Beer x 4
  16. alvaro inchausti

    alvaro inchausti
    Premium

    Messages:
    17
    Ratings:
    +17
    Sign down please I have little problem
     
  17. Michael Labelle

    Michael Labelle
    Premium

    Messages:
    33
    Ratings:
    +16
    Sorry to leave it to so late but I am not home so I will be missing this one
     
  18. balage06

    balage06
    Premium

    Messages:
    269
    Ratings:
    +193
    After the restart (and disabling PP on my side) it is running fine at the moment, but there are no GT's on the server currently, I'll wait until some of them arrives to check if everything is ok.
     
  19. Daniel Nieto

    Daniel Nieto
    Premium

    Messages:
    155
    Ratings:
    +135
    In with Porsche for GTE pleeaase
     
  20. pokornyib

    pokornyib
    Premium

    Messages:
    5
    Ratings:
    +5
    I can not connect to the server, it crashes (closes the game and says nothing) when the cars are loading.
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.