strange lap times

Discussion in 'Assetto Corsa' started by Tobias Liesaus, May 16, 2014.

  1. Tobias Liesaus

    Tobias Liesaus

    Messages:
    300
    Ratings:
    +35
    Hello. sometimes Assetto Corsa makes me wonder if anything is ok with laptimes? i drove the McLaren MP4 GT3 at Nürburgring and i struggeld to get to 2.05. Yesterday i drove 2.01 times with ease!

    how can this 4 seconds difference be explained?
     
  2. Andreas Knöpke

    Andreas Knöpke
    Let's drive side by side! Premium

    Messages:
    1,486
    Ratings:
    +485
    Through practise :roflmao:
     
  3. Tobias Liesaus

    Tobias Liesaus

    Messages:
    300
    Ratings:
    +35
    4 seconds from one session to another? through practice 1 second is ok, but this much? i will try out this combo again...
     
  4. Tom Moore

    Tom Moore

    Messages:
    22
    Ratings:
    +7
    4 seconds is a lot. I have some hotlaps where I wonder how I did so good. I'll be driving the same car, same setup, and watch the ghost car just pull away and pull away....
     
  5. Colin Heys

    Colin Heys

    Messages:
    19
    Ratings:
    +2
    I think sometimes you just nail it. An extra couple of perfect corners can shave a few seconds off.
     
  6. Travis Wilber

    Travis Wilber

    Messages:
    28
    Ratings:
    +3
    I had some similar issues, after the 0.9.10 update. I felt like the cars were all way more tail-happy than before. The MP4-12C GT3 for example, was literally throwing itself into a spin in a lot of corners at Imola. I had no time at all to correct, when I'm usually decent at catching the car.

    I'm not sure if it's me, and just a coincidence that it happened after the update, or the game itself. All I know is what I felt.
     
  7. Vincent Buccarello

    Vincent Buccarello

    Messages:
    28
    Ratings:
    +34
    Use the Pedals App, with my Clubsport pedals it happens sometimes that the throttle pedal will not go to 100% or sometimes the brake is applied by a very small amount. After disconnecting them from USB and connecting them again everything is fine.
     
  8. Qazdar Karim

    Qazdar Karim
    Premium

    Messages:
    1,235
    Ratings:
    +663
    Well you brought to light a very good point vincent ! since 0.9 update i noticed this as well ! my throttle pedal was sometimes not reaching 100 % , i thought it was my g27 pedal bugging again,so i monitored them for like 5 mins in the profiler but it was fine ! maybe some new bug ?