Something is wrong now

Discussion in 'Bob's Track Builder' started by catrasca, Mar 19, 2009.

  1. catrasca

    catrasca

    Messages:
    137
    Ratings:
    +0
    My trackdeveloping now delayed until 1 minutes to load in rFactor.
    It was made with BTB 5.xxx . I saved the My Projects folder and now load with BTB 6.03 and works fine in design but in Rfactor delayed too much for load.
    Before BTB 6.03 loaded quickly. I did not made any changes, not hardware changes not new objets, and not touch terrain.:dont-know:
     
  2. Brendon Pywell

    Brendon Pywell
    Bob's Track Builder

    Messages:
    418
    Ratings:
    +156
  3. catrasca

    catrasca

    Messages:
    137
    Ratings:
    +0
    I dont know how to explain. (my english is poor)
    But with a project made with 5.xx versions, the track load fast in Rfactor. I mean, the load until the car is ready to run. In fact track works fine, but the time to load is one or more minute .
    I dindt made any changes, only set double sided in some walls textures. Now I erase this textured objects, erase some walll but still the same excesive time to load.
    I test the project in others PCs and friends reports same problem.
    (one or two minutes to load).

    In the load time, the CPU not work hard, is all normal .
    If someboy wanna check the Track is about 22 Megs, I can upload it if was requested
     
  4. Brendon Pywell

    Brendon Pywell
    Bob's Track Builder

    Messages:
    418
    Ratings:
    +156
    Yes please.
     
  5. catrasca

    catrasca

    Messages:
    137
    Ratings:
    +0
  6. Brendon Pywell

    Brendon Pywell
    Bob's Track Builder

    Messages:
    418
    Ratings:
    +156
    Can you post the BTB track too. In a PM if you don't want others to use it.

    I think you have a lot of objectbs set to collideable, which is why rF takes so long to load. There is a lot of grass that is rendering strangely and it would appear to collide with the car.

    Try a test and remove all collisions from all object, then export (but don't save).
     
  7. catrasca

    catrasca

    Messages:
    137
    Ratings:
    +0
    Thanks for the answer. I suspected there was something strange with the grass. It happened at some point when changue properties in merged objets into BTB
    Later tonite I will implement your advice.

    My question now is: should I change the properties of objects in Xpack? or in the properties of objects into BTB??
    because here I did a merge a lot of them
    Thank you very much for the support
     
  8. Brendon Pywell

    Brendon Pywell
    Bob's Track Builder

    Messages:
    418
    Ratings:
    +156
    Just change them in BTB.

    Merging has no effect on the individual properties of the Objects.
     
  9. catrasca

    catrasca

    Messages:
    137
    Ratings:
    +0
    Thanks. Still working here. Later Im going to test again