Pre-race grid reordering functionality (for Dedicated only);

SimRacingOz

100RPM
Joined
Jan 19, 2014
Messages
150
What function/Command do you use for this ?

is it a rFactor command and where do you do this. ?

So say after a short 5 lap sprint race we use those results to set the grid for the big race, How am I able to do this.

All help Appreciated.
 

Morello

50RPM
Joined
Feb 1, 2014
Messages
61
There is a utility for rFactor called GridEdit, never used it but I should think it will work for GSC - it also works for rFactor 2.
 

SimRacingOz

100RPM
Joined
Jan 19, 2014
Messages
150
I know that one. But apparently the New v1.15 update you can edit the Grid.
This doesn't seem to be working. Contacted Reiza to no reply and even the Reiza support here don't seem to know ?

When we have online races we put this edited results in for the Starting position of the next race and it reverts back to the Quali results. Even though I change them in Warm up.

?? Strange
 

Alex Sawczuk

1000RPM
Joined
Jun 11, 2009
Messages
1,403
Have you tried going onto the dedicated server and use the UI during warmup? (there are little up and down arrows)
 

SimRacingOz

100RPM
Joined
Jan 19, 2014
Messages
150
Hey Alex,
Oh Ok, I had assumed it was the grid edit command as per rFactor.

Will try tonight and advise.
 

SimRacingOz

100RPM
Joined
Jan 19, 2014
Messages
150
OK, Im warm up I was able to move up and down drivers, but when we went to race it reverted Drivers in different positions, not the one i moved them too.?

Will look at this further.
 

Renato Simioni

Reiza Studios
Joined
Jan 6, 2010
Messages
1,664
You should be able to edit the grid in two ways:

With GSC Dedicated server interface : selecting a driver using + and - buttons to move himup and down the grid.

With the /editgrid command line : typing /editgrid [grid position] [driver name] (without the brackets into the chat box should move the driver to the designed position.

This tool from rFactor has also been reported to be working now with GSCE but we haven´t verified it ourselves.
 

SimRacingOz

100RPM
Joined
Jan 19, 2014
Messages
150
With the GSC Dedicated Interface using the + or - to move drivers during the warmup worked. We done a trial again.

But... it seemed to be affected when drivers enter during warmup or if Drivers leave the Garage during the warm up session. it reverts back to pre Quali lineup. ??

So after a number of tests, We have worked out if you want to edit the grid, then Drivers have to stay in the Garage and not leave, and if drivers enter the server during this time, then have to reset the weekend and go to warmup and re edit the grid.. Seems it works if this happens.

Thanks for the assistance heaps.

Love what Reiza are doing with GSC2013
 

SimRacingOz

100RPM
Joined
Jan 19, 2014
Messages
150
Still having issues editing the grid, I use the + - in the Dedi UI to move drivers in Warm up. That works fine. But soon as I push it to race it reverts back to original places??
The other function seems to have the same effect as well. We want to run 2 Race events and use the finish order in the 1st race to determine the start of the 2nd.

Will keep trying.
 
Top