LODS.INI MISSING is killing Assetto Corsa

Pawgy

250RPM
Original poster
Nov 19, 2008
394
106
Whats going on? many mods wont lod because of missing LODS.INI and there seems to be no fix.
 

Please Stop This

500RPM
Premium
Nov 18, 2013
844
525
look at the file (data\lods.ini, if you dont have it, its packed in "data.acd")
it references to .kn5-files in the cars directory, if there are some ref's to files that dont exist, you get this error
shorten it to have only files that exist, and maybe change
IN=0
OUT=1000
values if you only have one file to reference...
but beware, if it only has one .kn5, then it will tank your performance, as this is there to make it perform better
 

Pawgy

250RPM
Original poster
Nov 19, 2008
394
106
Why is Assetto corso the only mod that has this problem? I never see this in any other mod or game.
And BTW you still see it with ssetto corsa Content Manager load.
 

Stereo

3000RPM
Dec 22, 2009
3,963
5,570
It's just an AC-specific filename, every game will crash if you are missing necessary files.
 

simon.b

1RPM
Aug 1, 2019
1
0
33
look at the file (data\lods.ini, if you dont have it, its packed in "data.acd")
it references to .kn5-files in the cars directory, if there are some ref's to files that dont exist, you get this error
shorten it to have only files that exist, and maybe change
IN=0
OUT=1000
values if you only have one file to reference...
but beware, if it only has one .kn5, then it will tank your performance, as this is there to make it perform better

Sorry could you dumb the answer down a bit for me please lol having same issue, you lost me at in -0 out-1000
 

Please Stop This

500RPM
Premium
Nov 18, 2013
844
525
the files you have the car-folder must match the content in "LODS.INI"

(note: file is in "data" folder, if you only have the file "data.acd", you first have to unpack it, here is how:
)

1582734177656.png


a valid "LODS.INI" for the case in the screenshot could also be this:
Code:
[COCKPIT_HR]
DISTANCE_SWITCH=6

[LOD_0]
FILE=ford_transit.kn5
IN=0
OUT=2000
if the file has invalid/missing file-names in it, remove those sections and adjust OUT values from previous section
 

ThrottleDude

10RPM
Jan 17, 2021
12
1
20
yeah same issue happened to me when i try to add cars in assetto corsa it's just a waste of time saying this sh*t