HE Pedals config issue

MisterBlades

1RPM
Original poster
Jun 26, 2017
2
0
48
Hi,

I'm using HE Pro pedals and can't configure the throttle correctly. The way of travel is too short eventhough I adjusted it to the max. on the hardware side. When I go to the Advanced screen for the throttle, the min. is always at appr. 25. When I set the max to 100, there are still appr. 15% missing to full throttle. I couldn't find any solution on the web so far. Seems as if it's a rare issue. Other sims such as ac and iracing work well. Any suggestion is welcome :)

Thx,
Thomas
 

Kek700

2000RPM
Premium
Mar 26, 2016
2,494
3,179
74
Strange, it must be rare, I have no such problems.
In fact I have reduced the throttle travel.
It sounds to me that you are not using HE software setup properly.

Are you in "DIView", find throttle axis, right click screen, select view raw data.
Mine values are:-
No throttle = 354. ( 8% of max )
max travel of throttle = 1056 ( 25% of max )
Right click screen put in min fig of 354 , center fig of 758 ,max figure of 1150
I am pretty sure you have done this, but thought it might be worth saying

Then go into ACC and adjust to your requirements.

Just in case you are wondering, I have a heavy offset with no throttle, I cannot feel my
feet and can easily be braking with my other foot applying throttle. ( poor old bugger )
 

MisterBlades

1RPM
Original poster
Jun 26, 2017
2
0
48
Thanks for the tipp! It finally worked with DIview. Before that, I always used another tool from the Heusinkveld homepage. This seems not to be working with ACC.