Custom shaders patch preview 140 issue

dougmcd

1RPM
Original poster
Jan 28, 2017
9
7
Since I installed custom shaders patch v 0.1.25-preview 140 all the cars that I´ve tried look so bright that I can´t drive them, mainly because it´s impossible to see the track from the cockpit camera. For the moment all the rest looks ok, I´ve tried both kunos and modded cars.
 

Peter Boese

1000RPM
Premium
Apr 7, 2014
1,715
2,850
70
Since I installed custom shaders patch v 0.1.25-preview 140 all the cars that I´ve tried look so bright that I can´t drive them, mainly because it´s impossible to see the track from the cockpit camera. For the moment all the rest looks ok, I´ve tried both kunos and modded cars.
Do you use Sol?
 

Andy-R

1000RPM
Jul 23, 2016
1,206
973
Does anyone else have a sort of blue fog in the distance with CSP 1.40? I have it with both the last and current SOL versions so I assume it is a CSP bug or setting.
 

dougmcd

1RPM
Original poster
Jan 28, 2017
9
7
You need to install Sol manually. It's a problem with dyn. Ambient light. Just do it like it is described..
It´s ok now. Thanks a lot, man.
For anyone who might have a similar problem: I was having problems entering some tracks like Mugello or Okayama (I got race cancelled every time), I updated from preview 49 to 140, the race cancelled problem was gone, but the texture of the cars was ultra-bright, I couldn´t see the track from the cockpit camera. Installed Sol 1.2.4 manually, both issues are gone.
 
Last edited:

Peter Boese

1000RPM
Premium
Apr 7, 2014
1,715
2,850
70
What is the difference between "drag and drop" and "manually"?
Drag'n'drop means, you just drag'n'drop the zip to the CM window. Then CM is installing it, when you click install in the menu. Manually means, you open the zip, go into the /MODS /Sol folder and copy the folders manually to AC root folder.
 

Authense

So fast I am slow
Premium
Feb 27, 2011
189
63
I see, and what about the option to install it manually and then in CM move it from not installed to installed?
 

J3ff23y

1RPM
Apr 4, 2018
4
3
34
does anyone have issues with the grass at nordschleife pulsing rainbow colors? mine does and its a bit distracting.
 
Dec 12, 2018
24
18
Check to see if your exposure setting is up too high, on AC replays you can mess with the exposure and it will stay like that in game too :)
 

AssBlaster

1RPM
Jun 2, 2019
1
0
36
does anyone have issues with the grass at nordschleife pulsing rainbow colors? mine does and its a bit distracting.
Yes I have it too, plus the steering wheel seems to be laggy. The steering movement in cockpitmode is very laggy