Conversion Tips for AMS

Discussion in 'Automobilista' started by BeefyPeeg, Mar 3, 2016.

  1. Dann Murillo

    Dann Murillo

    Messages:
    561
    Ratings:
    +304
    Usually you have to edit the alpha layer in the dds files for the cars/skins/drivers. RF1 needed a much brighter (almost white) alpha channel but in AMS you typically need it to be much darker. When I have moved any mods from RF1 to AMS I have had to edit every alpha channel in every single DDS file to help reduce the glare.

    This is pretty much the color that (usually) works best for the alpha channel:
    [​IMG]
     
  2. roguk

    roguk

    Messages:
    54
    Ratings:
    +8
  3. Dann Murillo

    Dann Murillo

    Messages:
    561
    Ratings:
    +304
    Absolutely! I will add it to my list now! ;)
     
    Last edited: Sep 22, 2017
    • Like Like x 1
  4. roguk

    roguk

    Messages:
    54
    Ratings:
    +8
    Thank You
     
  5. roguk

    roguk

    Messages:
    54
    Ratings:
    +8
    Last edited: Oct 31, 2017
  6. Dann Murillo

    Dann Murillo

    Messages:
    561
    Ratings:
    +304
    Hello. Yes of course.
    Open the scn file and search for "helicopter". Then blank it out like this:
    //Instance=helicopter

    I just tested it and it worked fine. ;)
     
  7. roguk

    roguk

    Messages:
    54
    Ratings:
    +8
    Great works perfect, Thanks again Dann for your help and fast reply.
     
    • Like Like x 1
  8. Marc Collins

    Marc Collins

    Messages:
    730
    Ratings:
    +208
    Yes, very useful. There are a couple of tracks where I have wanted to do that.
     
  9. vettelsepp

    vettelsepp

    Messages:
    49
    Ratings:
    +7
    Hello,
    Some weeks ago i tried to make a conversion via rfactortools to bring the BMW 320 E21 from DMatzies to AMS. I like this high revving Formula 2 engine in this small Car, feels different to the Turbo 320. In game the mod appears, all liveries are listed, but no car is displayed. Showroom shows me the available upgrades but there is no car to see. Any suggestions, what can i do?
     
    Last edited: Nov 3, 2017
  10. roguk

    roguk

    Messages:
    54
    Ratings:
    +8
    Have you tried running it through rfactor tools again.
     
  11. vettelsepp

    vettelsepp

    Messages:
    49
    Ratings:
    +7
    Did a second and a third run, but no success:(. I cannot see a big difference to the 320 turbo model from DRM and this runs smooth.
     
  12. sci006

    sci006

    Messages:
    17
    Ratings:
    +5
    Hi Dann
    Much appreciated if I could have access to your tracks.
     
  13. Dann Murillo

    Dann Murillo

    Messages:
    561
    Ratings:
    +304
    Sorry I missed this @sci006 -- I cannot seem to send you a PM mate?

    The following error occurred:
    Participant:
    You may not start a conversation with the following recipients: sci006.
     
    Last edited: Nov 27, 2017
  14. Rico34670

    Rico34670

    Messages:
    28
    Ratings:
    +4
    HI Dann,
    Could be nice if i could have an access to your tracks too... :) Thanks by advance.
     
    • Like Like x 1
  15. GPNeville

    GPNeville

    Messages:
    1
    Ratings:
    +1
    Dann could you please provide me with access to your tracks too - Thanks in advance :thumbsup:
     
    • Like Like x 1
  16. AntoN_CheZ

    AntoN_CheZ
    Premium

    Messages:
    496
    Ratings:
    +198
    Guys you might be able to help.

    Trying to get some SRW tracks to work in AMS, I have them booting and drive able, everything looks great except for the fact that in cockpit view, they entire cockpit flickers and goes transparent as I am driving. It's unusable except for a quick test lap to see the track and I have quite a few of them that I''d like to add to the roster. Anyone else have something like this happen? I also have gotten the black sun bug which I have heard some solutions on here about too today and will test that out later tonight. I have all of Patrick's mega track pack working fine, it seems that only conversions from simraceway are giving me headaches.

    Was about to give up but thought a quick post here might make them usable!

    Edit: I have gotten ONE track to work, that's Mid Ohio, but it seems that when that gets modded into the directory, the name it comes under in the track menu is not with the others, it has it's own listing. The others always come under SRW sub heading and then the tracks are under that. Anything that goes in that sub folder seems to have issues. Also, checking the file structure there seems to be a MidOhiomaps.MAS file in the track directory, when all the others only have 'tracknamehere'.MAS and not another file with a maps name. Could this be missing from all of them? Just some inconsistencies I noticed to maybe help solve this.
     
    Last edited: Feb 27, 2018
  17. Dann Murillo

    Dann Murillo

    Messages:
    561
    Ratings:
    +304
    I have the entire SRW track pack converted over to AMS and everything seems to be working fine. 45 tracks plus variations for many of them. ;)
     
    • Like Like x 3
  18. AntoN_CheZ

    AntoN_CheZ
    Premium

    Messages:
    496
    Ratings:
    +198
    Is there maybe a link that I can re-download the collection and start from scratch? Maybe I have something wrong with the source material.
     
  19. Dann Murillo

    Dann Murillo

    Messages:
    561
    Ratings:
    +304
    I will send you the link. We have most everything sorted except for the AI are currently being adjusted.
     
    • Love Love x 1
  20. AntoN_CheZ

    AntoN_CheZ
    Premium

    Messages:
    496
    Ratings:
    +198
    Thank you for helping me out so quickly! I am downloading them now, will see what happens when they are done :)
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.