Assetto corsa can not enter

Ricoow

Assetto Corsa Competizione Club Staff
Staff member
Premium
Nov 13, 2010
5,331
2,148
26
Assetto corsa can not enter the mesaje said steam can not be initialized, closing
Try verifying steam game cache. Right mouse click on AC in your Steam library, properties, local files, then verify ....
 

Dux

Simracer since 99 / 3D Engineer & Game Developer
Oct 14, 2012
1,635
743
30
Now i cannot enter the simulation, loading screen freezes on "Populating Favorites" :/ don't know why is that
 
Last edited:

Bernd Graf

500RPM
Nov 30, 2013
695
971
32
Recheck the steam install again...sometimes missing files can corrupt the game loading. Also, make sure files are in there proper places. It's a little involved to check, but it's the only way to know if everything went where its supposed to. Also, become a member on the assetto corsa official forum site for help from the devs!

www.assettocorsa.net.

They will check your log files and help you solve the problem.
 

Dux

Simracer since 99 / 3D Engineer & Game Developer
Oct 14, 2012
1,635
743
30
Found the problem. Deleted F1 cars that i recently downloaded including the Williams 2014 F1 car and some other files like "F1 2014 Wantage" ?!?!

Now it's okay.
 

D4NG3R

1RPM
Aug 9, 2015
2
1
44
Hi,
sry maybe is the wrong place to ask. I have a problem with AC. The game starts normally. If u have set a car and a track and u pressing "the Start button" AC goes in loading screen but nothing happens and after 10 seconds you are back in the selection menu. The same when u´re joining in MP on a server. After the the bigger patch with bonus content (Cars and tracks) everything was fine. This problem has existed since the last smal patch 1 or 2 weeks ago.

done:
1. delete all mods form AC - doesn´t work
2. verifying steam files - doesn´t work

anyone there who has the some problem? Need help thanks.

D4NG3R
 
  • Like
Reactions: Bernd Graf

Chris

9000RPM
Premium
Apr 1, 2011
9,727
6,301
Hi,
sry maybe is the wrong place to ask. I have a problem with AC. The game starts normally. If u have set a car and a track and u pressing "the Start button" AC goes in loading screen but nothing happens and after 10 seconds you are back in the selection menu. The same when u´re joining in MP on a server. After the the bigger patch with bonus content (Cars and tracks) everything was fine. This problem has existed since the last smal patch 1 or 2 weeks ago.

done:
1. delete all mods form AC - doesn´t work
2. verifying steam files - doesn´t work

anyone there who has the some problem? Need help thanks.

D4NG3R
Hi D4NG3R
Apparently resetting your screen resolution in the Assetto Corsa display settings will help resolve this.
 

Bernd Graf

500RPM
Nov 30, 2013
695
971
32
Hi,
sry maybe is the wrong place to ask. I have a problem with AC. The game starts normally. If u have set a car and a track and u pressing "the Start button" AC goes in loading screen but nothing happens and after 10 seconds you are back in the selection menu. The same when u´re joining in MP on a server. After the the bigger patch with bonus content (Cars and tracks) everything was fine. This problem has existed since the last smal patch 1 or 2 weeks ago.

done:
1. delete all mods form AC - doesn´t work
2. verifying steam files - doesn´t work

anyone there who has the some problem? Need help thanks.

D4NG3R
Yeah, I had the same problem the other day, something tripped the screen res down to 640 p, deleted all my mods like you only to discover I had to reset the screen res