AI cars Missing External Sounds

JSel

1RPM
Original poster
Apr 28, 2018
9
10
28
I've been trying to put together mixed class WEC and IMSA grids in AC through various DLC, mods etc and I'm running into an issue where several AI cars are missing their external sounds. I'm seeing this in the Lambo Hurican GT3, Porsche RSR, Porsche GT3R and Audi R8 GT3 2016.

Oddly enough when I load up a test session where I'm piloting one of these cars the sounds work perfectly fine. Also, when I load a single make test session with say exclusively GT3Rs, or R8s my car's sounds and the AI's sounds work perfectly.

Has anybody else experienced this? It's super odd and I haven't been able to put my figure on what could be causing it.
 

Nicecuppatea

100RPM
Dec 27, 2017
201
789
53
Just a guess but if you're using mods one of them might be using the sound from one of the Kunos cars you're using, which will cause conflicts although I've not tested this to see what conflicts it causes - as I say, just a guess.

Only other thing I can think of is the older mods sound problem, which is usually most apparent in a lack of external sound.
 

Jempy

1000RPM
Premium
Nov 26, 2010
1,961
605
69
If an old mod car has no external sound .... never replace the latest original sounds by an older AC sounds version ...
Else, OK your old mods might have all sounds working.... but the original AC ones no longer.

The only good solution is using Content Manager and replace the sounds of an older mod car by the sounds of an original AC car.... quicker and easier than maybe succeeding to do it manually.
 

JSel

1RPM
Original poster
Apr 28, 2018
9
10
28
I initially thought that modded cars might be causing an issue, so I did an experiment. I loaded up several Kunos GTE/GT3 cars- no mod cars. Still had the issue with the Porsches, Audis and Lambos.

Weird huh?
 

Jempy

1000RPM
Premium
Nov 26, 2010
1,961
605
69
If I were you ... I'd run a "Check files integrity" in Steam for AC.
Original cars have all sounds .... surely a mod caused problems in your game and this operation should be the solution to have those original sounds back.
 

JSel

1RPM
Original poster
Apr 28, 2018
9
10
28
I found the issue, in the sfx folder of certain cars the bank notepad file was missing. Thank you for the help guys, I appreciate it!