• Guest, RaceDepartment is now on Discord!  Join Here

General AC Modding Questions Thread

GT VIRUS

250RPM
Premium
May 7, 2011
269
259
Thought I would start a dumb questions thread for my own personal stupidity, but also a place for people to ask the quick questions without starting a new thread (Mostly so I stop flooding the forum with the questions I'm starting to have)

So my first 2 questions:
1. How to do you set up the editor so that it loads in something other than B/W / Fog
2. I'm crashing the editior when changing my tree names to KSTREE_GROUP_test_1 - 1100 (Yes, prob too many tree's for the moment), am I doing anything wrong?
 

Stereo

3000RPM
Dec 22, 2009
3,604
4,246
For 1, click the Utilities Menu, Data Editor, change the default weather & PP, and save data.
 
  • Like
Reactions: SDX

NightEye87

250RPM
Dec 13, 2012
427
408
33
For 2: 1100 trees aren't too many. You can easily import 5000 or more as long as your vertex count doesn't go over 65536.
Are you sure it is crashing? Sometimes loading a lot of models can take a while. My grass FBX took 20 minutes to load :p
 

GT VIRUS

250RPM
Premium
May 7, 2011
269
259
It's definitely crashing, the .exe disappears from task manager.
Does the tree's have to be done on it's own? They are currently getting exported with the whole track
 

LilSki

1000RPM
Jun 27, 2015
1,890
5,315
37
How big is the file for this track?

Either way it might be a good idea to put trees in their own kn5. That is how I have done it since my first track and it has worked out great.
 
  • Like
Reactions: Dale 71

GT VIRUS

250RPM
Premium
May 7, 2011
269
259
Might try again when I redo the tree's, they are temporary anyway. The few base objects worked so I can't explain.

Another issue, this time with my start lights. I would like to have have proper start lights, however they don't appear to work right. This is how the look ingame with 3 red's on

Screenshot_ks_ferrari_488_gt3_00TB_11-12-116-21-16-59.jpg

This is how I want them to look
Light1.jpg


Semaphore file is attached
 

Attachments

DM2zzion

75RPM
Aug 11, 2011
76
145
Dumb questions? There you go:
How do I create previews for skins that look exactly like the original ones from Kunos?
 

NightEye87

250RPM
Dec 13, 2012
427
408
33
Might try again when I redo the tree's, they are temporary anyway. The few base objects worked so I can't explain.

Another issue, this time with my start lights. I would like to have have proper start lights, however they don't appear to work right. This is how the look ingame with 3 red's on

View attachment 163320
This is how I want them to look
View attachment 163321

Semaphore file is attached
Yeah this is somewhat stupid. Semaphores don't work as you'd like, by adding a piece of geometry in front. It simply "enhances" the ambient value for whatever object there is. So there is no way to have them black when off and red when on. Atleast, from what I remember. Not too long ago I did a few pit lights on my track and ran into the same issue. It never was an issue before (dunno, pre AC1.5-ish?) as the semaphores would emit light (a black texture could emit red light, as the light was not texture dependant), it now is :(
 

GT VIRUS

250RPM
Premium
May 7, 2011
269
259
Yeah this is somewhat stupid. Semaphores don't work as you'd like, by adding a piece of geometry in front. It simply "enhances" the ambient value for whatever object there is. So there is no way to have them black when off and red when on. Atleast, from what I remember. Not too long ago I did a few pit lights on my track and ran into the same issue. It never was an issue before (dunno, pre AC1.5-ish?) as the semaphores would emit light (a black texture could emit red light, as the light was not texture dependant), it now is :(
Seems wierd that drag racing still works like that though. Maybe an editor update broke it?
 

NightEye87

250RPM
Dec 13, 2012
427
408
33
Seems wierd that drag racing still works like that though. Maybe an editor update broke it?
I doubt that. Perhaps the semaphore ini layout changed and we're trying an older format? :p
That's worth a further look. Will report back later :)
 

DM2zzion

75RPM
Aug 11, 2011
76
145
It's me again :D
If I can remember right, there was a tutorial on how to create a "Kunos like" road mesh out of a normal one somewhere. Does anyone know where exactly I can find this tutorial?
 

Ben O'Bro

Sevener
Premium
Aug 3, 2016
1,351
3,195
35
It's me again :D
If I can remember right, there was a tutorial on how to create a "Kunos like" road mesh out of a normal one somewhere. Does anyone know where exactly I can find this tutorial?
something to do with quadrify mesh+noise modifier+mesh smoothing or relax tool (using 3dsmax) someone posted screenshots in one of the Track WIP, but i can't remember which one.
 
  • Like
Reactions: DM2zzion

DM2zzion

75RPM
Aug 11, 2011
76
145
So I've exported a first version of a road mesh with blender, but I can't open it with ksEditor. When I try to open the .fbx, it says:
"ERROR, FOUND SCALING ON NODE : RootNode"
This are my export settings:
Unbenannt.PNG

Could the problem be, that all the road is a single mesh with several 100k Tris? Do I have to split it even to do a quick test run?
 

LilSki

1000RPM
Jun 27, 2015
1,890
5,315
37
So I've exported a first version of a road mesh with blender, but I can't open it with ksEditor. When I try to open the .fbx, it says:
"ERROR, FOUND SCALING ON NODE : RootNode"
This are my export settings:
View attachment 163737
Could the problem be, that all the road is a single mesh with several 100k Tris? Do I have to split it even to do a quick test run?
Make sure you apply scale on all objects. Highlight the object and hit CTRL+A and choose scale. This will set the scale back to 1.0 on all axis.
 
  • Like
Reactions: John514