• Welcome to the largest (sim) racing website in the world!
    Blurring the line between real and virtual motorsports.

EU 397 GT3 @ Sebring - Friday 14 June 2019

Discussion in 'rFactor 2 Racing Club & Leagues' started by Craig Dunkley, Jun 8, 2019.

Added to Calendar: 14-06-19
  1. Craig Dunkley

    Craig Dunkley
    Staff Premium

    Messages:
    8,130
    Ratings:
    +2,434
    In a case like yours ..first I would delete any and all reference to the GT3 cars ..so check your packages folder and start the game up (launcher) and click on the box ..you will now be presented with EVERYTHING you have installed. Click the "refresh list" highlight any GT3 car and delete them (use the delete button) ..remove EVERY 397 GT3 car. Close down the launcher ...now run the launcher again and it now should install all the GT3 cars...keep reading IF it does not ...

    If the above fails? then I would delete the game via steam ...first copy your packages folder and place it somewhere (steam does not delete your packages folder, but better to be safe) now delete your packages folder yourself, (it will now force steam to install a fresh packages folder) when you ask steam to re-install, it will also install all your subscribed workshop items :thumbsup:

    Make sure everything is working before doing anything reference the packages folder ...now you can start adding files from your old packages folder to the new one.
     
    Last edited: Jun 14, 2019
  2. Craig Dunkley

    Craig Dunkley
    Staff Premium

    Messages:
    8,130
    Ratings:
    +2,434
    You are all in and very welcome :thumbsup::thumbsup::thumbsup:
     
  3. PresidentSmug

    PresidentSmug
    Premium

    Messages:
    471
    Ratings:
    +845
    unexpected visitors, gotta drop out :(
     
    • Beer Beer x 1
  4. Craig Dunkley

    Craig Dunkley
    Staff Premium

    Messages:
    8,130
    Ratings:
    +2,434
    I had the same situation a couple of Saturdays ago ..it sucks eh, but you cant exactly ignore them ...hope to see you soon, have a good evening :thumbsup:
     
    • Like Like x 1
  5. Richard Hessels

    Richard Hessels
    Premium

    Messages:
    1,274
    Ratings:
    +343
    Keep getting a missing packages error while logging in on the server, while i have them all.
    Latest version and everything re-downloaded just to be sure.
    Hope i don't have to re-install just for this race. it's on both my rF2 installs, on different systems.
    RD_S397_GT3_Sebring_v19.0610.rfmod is also present in the packages folder

    That it's not telling what package is actually missing or corrupt does not help with such a amount of content. If i need to re-install my rF2 it will take half a day just to re-install all my subscriptions.

    upload_2019-6-14_13-48-49.png
     

    Attached Files:

    Last edited: Jun 14, 2019
  6. Craig Dunkley

    Craig Dunkley
    Staff Premium

    Messages:
    8,130
    Ratings:
    +2,434
    Make sure your RF2 launcher is closed and delete this RD_S397_GT3_Sebring_v19.0610.rfmod. Hopefully this will work.

    If it does not I can only recommend that you post your problem on the official RF2 site..

    https://forum.studio-397.com/index.php?forums/technical-support.138/
     
  7. Raf Nix

    Raf Nix
    Premium

    Messages:
    292
    Ratings:
    +36
    Hi Craig n all, me too please, sign me in :thumbsup:
     
    • Like Like x 1
  8. Richard Hessels

    Richard Hessels
    Premium

    Messages:
    1,274
    Ratings:
    +343
    No... Sorry does nothing for me. Clueless and without any details on the error i have to let go for tonight.
    If I can't even log in with 100% official content on a server, i just don't have time for this sh*t to solve.
    While any other online racing game works flawless on my systems.

    So write me out for tonight, i have a few days to spare i might try again.
     
    • Beer Beer x 1
  9. Craig Dunkley

    Craig Dunkley
    Staff Premium

    Messages:
    8,130
    Ratings:
    +2,434
    Yeah sorry, sounds like you will have to delete via steam ...it will not delete your packages folder and will auto subscribed you to all your workshop items ..problem is it takes around 2 hours depending on your workshop items of course.

    There is always one or two users with a problem every week, I am so looking forward to the new UI and hope all these issues are resolved.
     
  10. Richard Hessels

    Richard Hessels
    Premium

    Messages:
    1,274
    Ratings:
    +343
    Well i backup my work and let the steam re-install my rF2 install... so keep my precense for tonight optional.
    Hate it when things won't work out of the box. Especially with offical content.
    That should always work.
     
  11. TTupsi

    TTupsi
    Rules are overrated, choose Wreckfest Staff Premium

    Messages:
    2,835
    Ratings:
    +1,249
    Sebring is a terrible circuit but I don't have anything better to do tonight so you can count me in!
     
  12. Craig Dunkley

    Craig Dunkley
    Staff Premium

    Messages:
    8,130
    Ratings:
    +2,434
    Why would you spend money on such a terrible track?
     
  13. Christian.ca

    Christian.ca
    Premium

    Messages:
    69
    Ratings:
    +48
    Sign me up please
     
    • Like Like x 1
  14. Richard Hessels

    Richard Hessels
    Premium

    Messages:
    1,274
    Ratings:
    +343
    Well get the rF2 fully re-installed from scratch. Seems i can login now. So please count me in (again).
     
    • Like Like x 1
  15. TTupsi

    TTupsi
    Rules are overrated, choose Wreckfest Staff Premium

    Messages:
    2,835
    Ratings:
    +1,249
    Change of plans for tonight, have to sign out :(
     
  16. Craig Dunkley

    Craig Dunkley
    Staff Premium

    Messages:
    8,130
    Ratings:
    +2,434
    Welcome aboard m8 :thumbsup:
     
  17. Craig Dunkley

    Craig Dunkley
    Staff Premium

    Messages:
    8,130
    Ratings:
    +2,434
    Good to hear, I know its a darn hassle...had to do it myself a few weeks back ..Welcome aboard :thumbsup:
     
  18. GEO147

    GEO147
    Premium

    Messages:
    390
    Ratings:
    +157
    Having an issue getting my fanatic gear to be recognised?

    Also is there a tyre widget like in assetto to see temps?
     
  19. Craig Dunkley

    Craig Dunkley
    Staff Premium

    Messages:
    8,130
    Ratings:
    +2,434
    There are a few third party apps, but for now I would stick to default.

    you will find these settings under DISPLAY

    click settings (while in game) and map .. LCD MODE - LCD UP - LCD DOWN - LCD INCREASE - LCD DECREASE ....now in driver mode use LCD MODE and get your tire info up
     
    • Like Like x 1
  20. Craig Dunkley

    Craig Dunkley
    Staff Premium

    Messages:
    8,130
    Ratings:
    +2,434
    Sorry I nearly missed you ..Welcome aboard m8 :thumbsup:
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.