1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Weird bug and a question about GDB

Discussion in 'Bob's Track Builder' started by Kennett Ylitalo, Feb 25, 2011.

  1. Just finished our weekly cup in my track. And to my embarrasment, there were numbers of bugs.

    - One driver started 100 meters from he's supposed grid position. He was thew last to come to the track.
    - Qualification stopped after 3 laps
    - Race didn't stop at all

    Here are the lines for grid postion in AIW, grid #5 was the buggy one. I can't notice anything wrong:

    I found the problem with the last two bugs in GDB file. Now i need to know what to put for the values or should i delete these lines alltogether:

      QualifyDuration = 60
      QualifyLaps = 3
     RaceLaps = 6
      RaceTime = 120
  2. Kyle Puttifer

    Kyle Puttifer
    @ Simberia @Simberia

    QualifyDuration is in minutes, set it to what you want.
    QualifyLaps is obvious - 3 laps is equal to the F1 2005 quali rules ie 1 out lap, 1 flying lap and 1 in lap = 3. This needs to take into account out laps and in laps.

    Not sure about the other 2.
  3. It's unusual to see the Race length problem - this is normally set in the dedi.
  4. Kris Vickers

    Kris Vickers
    Hardware Staff

    I`ve highlighted in pink what i think is the problem.

    If your looking at these trying to find the 5th grid spot, then its #4 your after, as it starts at 0. All the rest are '0009' and grid #4 is '0019'.

    Try changing it to match the others and see what happens :)
  5. My thoughts excactly, time was set in the server to be 20 minutes. I'll try and just delete those lines as those settings are made in the server or by the game.

    I'll take a look at the AIW thingy, allthough it still doesn't explain why it was full 100 meters in the wrong place. Orientation is the way the car is heading (right?) and the same orientation appears multiple times thru out the grid.

    EDIT: Deleting those lines fixed it, at least offline works. I'll test this one out thoroughly before i offer my track to racing again.. The grid bug was i guess a one-off thing, hard to reproduce the exact same conditions.

    EDIT: Works online too and that grid bug won't show it's ugly face again so i could beat it to the pulp. It did happen the one driver that seems to always get the short end, must be witchcraft or something.