• Racing is not a matter of life and death. It's much more important than that!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. If you have any questions, please don't hesitate to ask. There's no such thing as a stupid question.

Transmission woes

Discussion in 'RaceRoom Racing Experience' started by johnnymat, Oct 4, 2015.

  1. johnnymat

    johnnymat

    Messages:
    206
    Ratings:
    +49
    I've been playing R3E recently after a long absence. I have a question about damage modeling on the ADAC 2013 Camaro. The last two races I've run at Red Bull Ring have resulted in catastrophic damage to the transmission. I'm using a G27 wheel and have auto-clutch enabled. I don't recall having this kind of problem many months ago when I last played the game. Have there been some changes to the game and if not, any idea as to what I'm doing wrong?
     
  2. Cosmic

    Cosmic

    Messages:
    72
    Ratings:
    +20
    How long into the race before it fails?
     
  3. Cosmic

    Cosmic

    Messages:
    72
    Ratings:
    +20
    I just ran a 30 minute race, get real with all damage on using paddle shifters and autoclutch...no damage.
     
    Last edited: Oct 4, 2015
  4. johnnymat

    johnnymat

    Messages:
    206
    Ratings:
    +49
    I found out what was causing the problem; I didn't have auto-clutch enabled. I just assumed it was enabled because I was shifting without a clutch. I didn't think that was possible without auto-clutch being enabled. Evidently it's possible for about 15 minutes.:)