1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
Dismiss Notice
Like RaceDepartment on Facebook.

TrackEd Help

Discussion in 'Racer' started by fyshstyx, Apr 2, 2016.

  1. I'm trying to figure out why the track I made with Bob's Track Builder isn't showing up normally in TrackEd, but will work just fine in racer itself. Here is the screenshot:
    (If it is not showing up, basically the 3D Viewer of the track is showing all gray.)
     
  2. No idea, can you share the track so we can take a look?

    Dave
     
  3. I don't have winzip, and winrar is a trial. (I also don't have 7-zip)
     
  4. Get 7-zip, it's only about 1 meg and works great.
    Google for the download.
     
  5. Try just clear qlog, try load the track in TrackEd, exit, and then see what's in qlog.

    Wasn't 'ZIP' built into Win XP onwards? What OS are you running?

    Dave
     
  6. WinXP, but our free trial expired sadly.
     
  7. Here is the QLOG:

    Mon Apr 04 16:09:43 (INFO): [tracked/992] Loading track 'Racetrack'
    Mon Apr 04 16:09:43 (WARN): [tracked/992] QInfo: can't open 'data/tracks/Racetrack/spline.ini'
    Mon Apr 04 16:09:43 (WARN): [tracked/992] No splines found for track 'Racetrack', has impact on AI/minimap etc.
    Mon Apr 04 16:09:44 (WARN): [tracked/992] No surfaces found that match pattern 'rgeddirt*'
    Mon Apr 04 16:09:44 (WARN): [tracked/992] No surfaces found that match pattern 'rgedgrav*'
    Mon Apr 04 16:09:44 (WARN): [tracked/992] No surfaces found that match pattern 'rmbl*'
    Mon Apr 04 16:09:45 (WARN): [tracked/992] No splines found; minimap is disabled.
    Mon Apr 04 16:09:50 (WARN): [tracked/992] RAudio:dtor(); not all producers were removed yet
    Mon Apr 04 16:09:50 (WARN): [tracked/992] producer 0: data/audio/rain.wav
    Mon Apr 04 16:09:50 (WARN): [tracked/992] producer 1: data/audio/thunder1.wav
    Mon Apr 04 16:09:50 (WARN): [tracked/992] producer 2: data/audio/thunder2.wav
    Mon Apr 04 16:09:50 (WARN): [tracked/992] producer 3: data/audio/thunder3.wav
    Mon Apr 04 16:09:50 (WARN): [tracked/992] producer 4: data/audio/thunder4.wav
    Mon Apr 04 16:09:50 (WARN): [tracked/992] producer 5: data/audio/thunder5.wav
    Mon Apr 04 16:09:50 (WARN): [tracked/992] producer 6: data/audio/thunder6.wav
    Mon Apr 04 16:09:50 (WARN): [tracked/992] RAudio:dtor(); not all samples were removed yet
     
  8. It's all working ok here.

    The problem is that when trackEd loads, the camera is around the 0,0,0 origin or something like that.

    And because the track is about 400m 'high' in the world, you can't see it because you're well underneath it.

    You need to move your viewpoint up a bit in trackEd before you'll see it.


    Ideally you'd set your track to around 0 height since it's better for the physics engine to run with the car as close to world 0,0,0 as possible most of the time :)

    Cheers

    Dave
     
  9. Im using racer 0.7.3, will that affect it?
     
  10. I'm not sure if that will affect things as I've not run that version for a long while.

    Try set cull=none on all the shaders, and then you should be able to see them from both sides of the mesh.
    That might help you find and then navigate to them in the scene.

    Also I'm not sure if your object flags are correct. I think you should just need flags=6 for anything you can drive on with the car or drive into with the car (collide and wheels interactions)
    That might be impacting the trackEd operation.
    But on this old version I can't be 100% sure on that flags issue as I don't have an old trackEd.

    Thanks

    Dave
     
  11. ok