• You don't get fast in order to take part in club races, you take part in club races to get fast!
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. Dear Guest. Follow RaceDepartment on Twitter, Facebook, Instagram, Twitch, Steam and YouTube.

Track not showing up in rfactor

Discussion in 'Bob's Track Builder' started by Matt Y, Apr 2, 2014.

  1. Matt Y

    Matt Y

    Messages:
    49
    Ratings:
    +1
    ive finished my track, exported it to rfactor, and it doesn't show up! i've booted and rebooted it the game and it still doesn't show up! can anyone help me?
     
  2. Erwin Greven

    Erwin Greven
    retired from this site. Premium

    Messages:
    1,518
    Ratings:
    +256
    What is the name of your track?
    rFactor does not like it when there are tracks with similar names.
     
  3. R Soul

    R Soul

    Messages:
    958
    Ratings:
    +190
    If you have multiple rFactor installations which share one Locations folder, make sure you exported your track to the right one. Another thing you can do is open the folder and see if the files are there.
     
  4. Matt Y

    Matt Y

    Messages:
    49
    Ratings:
    +1
    My track is called silver hill, its the only one called that.
     
  5. Matt Y

    Matt Y

    Messages:
    49
    Ratings:
    +1
    My files are right there.
     
  6. banger

    banger

    Messages:
    661
    Ratings:
    +32
    does it actually show up on rfactor/load bar moving.or does the loads bar stop somewhere.
     
  7. Matt Y

    Matt Y

    Messages:
    49
    Ratings:
    +1
    No, it does not show up in rfactor at all.
     
  8. Mangoletsi

    Mangoletsi

    Messages:
    103
    Ratings:
    +21
    1. What Windows Operating system are you using, and have you taken into account the weired UAC charactoristics of Windows 7 and 8?

    2. What mod are you testing with, as some tracks are blocked from view via the track filter in the rfm's.
     
  9. banger

    banger

    Messages:
    661
    Ratings:
    +32
    check the scn file, have you edited anthing in the search path file section.
    CUBEASF
    //-------------------------------------------------------
    SearchPath=track folder
    SearchPath=track folder\your track
    SearchPath=.
    //-------------------------------------------------------
    MASFile=sky.mas
    MASFile=COMMONMAPS.MAS
     
  10. Lee Knight

    Lee Knight

    Messages:
    956
    Ratings:
    +242
    Name might be clashing with another similarly named track...
    Drop track into a stripped down/Lite install of rF with only 1 other standard track & see if it shows uo then.
    Also, if the name is over 10 characters rF sometimes has trouble reading it.
    If this is the case then it probably wont show up in a near bare Locations folder- without at least 1 other track in Locations (fewer the better, 1 is best) then rF will crash at start up...
    Good luck :)
     
  11. Matt Y

    Matt Y

    Messages:
    49
    Ratings:
    +1
    Yeah i fixed that. Now the ai keeps going off course. can anyone fix that?
     
  12. Erwin Greven

    Erwin Greven
    retired from this site. Premium

    Messages:
    1,518
    Ratings:
    +256
    Do you mean cars going straight at some corners?
    Some mods have horrible performance values.
     
  13. banger

    banger

    Messages:
    661
    Ratings:
    +32
    if you goto aiw editor, load your track and click on corridors.that should fix cars jump off track. making sure you have edited the track center/fast lines in BTB.
    also why in aiw editor selected part of your pits (1 node) where you want the cars to slow down. and click special waypoint. that Is not implanted in btb yet.