• "Bwoah." - Generic Kimi Quotes.
  1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.
  2. If you have any questions, please don't hesitate to ask. There's no such thing as a stupid question.

Track crash.

Discussion in 'Bob's Track Builder' started by Mitch Keys, Jul 23, 2009.

  1. Mitch Keys

    Mitch Keys

    Messages:
    20
    Ratings:
    +0
    Hey, When I export my tack right, I go ingame and when i go to load up my track it goes to the loading screen but the bar immediately stops and crashes to desktop. I have restarted the game numerous times but to no avail. The track is exported to the rFactor program files folder.

    Thanks for you time,
    Mitch.
     
  2. bigcarva

    bigcarva

    Messages:
    43
    Ratings:
    +0
    when your tracks is loading, press alt+tab to go windows and watch the pop-up error. to see whats happen.
     
  3. Erwin Greven

    Erwin Greven
    Premium

    Messages:
    1,507
    Ratings:
    +256
    does it ask for a BKA.DDS or a BKB.DDS?

    I have the same problem and i can only load the tracks when i put a BK*.DDS file in the root folder of the track.
     
  4. Andrew Evans

    Andrew Evans

    Ratings:
    +0
    yep - sounds a lot like either a missing skybox (or background texture, as above) or a missing AIW file... run rF in debug mode so it produces a trace file - if neither of those situations are the case.... :wink:
     
  5. Erwin Greven

    Erwin Greven
    Premium

    Messages:
    1,507
    Ratings:
    +256
    how do you run rFactor in debug mode?
     
  6. Andrew Evans

    Andrew Evans

    Ratings:
    +0
    i believe it's exactly the same as evo and friends... not done it for a while.. but you add:

    -trace=1000

    to the start up short cut (as a command line parameter) and it produces a trace.txt somewhere in one of the log or userdata folders....

    sometimes it's no use - but other times it can save hours of guesswork....
     
  7. banger

    banger

    Messages:
    661
    Ratings:
    +32
    have you put in new textures like i have. i try 3 diffrent textures into xpacker, exported to rfactor, get halfway loading screen then crash rfactor.