1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

SLi written in Race 07?

Discussion in 'RACE 07 - Official WTCC Game' started by Attila Domján, Apr 22, 2008.

  1. Hi, i have a strange issue, today when started up my Race 07 for practise from the moment the game started up 2 vertical lines were drawn on the left side of the monitor like a bar meter, in between them filled with green colour which was jumping according to the frame rates performance approx like a measuring bar, and also on the top with white it was written SLi, What the hell is this? I use my PC all the time in SLi mode, but today was the first time it came up in the game? Yesterday i also raced and i did not had it. When i changed to non SLi mode it did not appear. It was all the time present in SLI mode, both in menu and during racing, every time.

    When i made a screenshot to show it for you what is happening in the screenshot it did not appear, also strange, everything like normal, without this bar and SLI text.

    I am quite sure i did not change any setting for the video card.... yesterday played, everything ok, today switch on PC, play, and this bar and SLi is written in the game....

    I tried to browse now every menu point in the Nvidia control panel, but i did not found anything like what could switch this on or off, or maybe i am blind....

    Any idea why it is appearing now? I cant drive like that of course, very disturbing this bar tkaes the whole left of the screen.
  2. Maybe try new firmware? vould a a software failure or such... What do you think Marcel? :)
  3. Bram

    Roaring Pipes Maniacs | #27 Staff Premium Member

    I have Sli as well!! It means that i have two videocards that connect throught SLI technology to give more poowaaah!!!
  4. Ramon van Rijn

    Ramon van Rijn
    Premium Member

    Thats a SLI indicator built in the driver Atti.. You can turn it off.. Go to nvidia control panel and turn it off in the advanced options. If i am correct the advanced options are in the menu at the top.
  5. baaaah, it was not in the adbanced menu on the left side where i was searching for it as a madman, but on the top, a separate +d Setting, and only 1 menu point: SLI Visualization..... ok, turned it off now. Just i wonder how it got turned on.....? I was not even opening the Nvidia control panel for the last weeks....
  6. Marcel Hulsbergen

    Marcel Hulsbergen
    #111 | Roaring Pipes Maniacs Premium Member

    This option is only in the driver when sli is used, so i guess in my situation with only one poor Geforce 8800 it is not there.

    I had never heard of this option before, never too old to learn :).

    Does your system performs much better now in SLI? A few months ago you didn't notice much difference.
  7. not too much difference, but definetely more FPS, around 10-15% i would say in average.
  8. Ramon van Rijn

    Ramon van Rijn
    Premium Member

    Sli depends on the game.
    I have the 8800GTS 640mb in SLi. It performed much better in Crysis in Vista in the same resolution/quality setting then a 8800GTX in XP (single card).
    Around 20% better FPS. (later I discovered Vista makes Crysis about 75% slower compared to XP on my PC) --> (Vista: Crysis 1680x1050, HighDetail, No AA gives 11 FPS | under XP same settings 45 FPS)

    PS. the GTX/GTS-Sli compare test was done in 1024x768.

    In ISI based games I don't know the differences. I have it set on 1680x1050, DX9, AA level 4, no sync. Ingame everything at Max and detail level raised to max (120 or 150%, don't remember). No shocks/stutters here in any game.
  9. Abdul Al-Amry

    Abdul Al-Amry
    2011 RD Indy 500 Winner

    Got two cards running in SLI and Race07 freezes everytime I load a track. When I disable SLI game runs fine. XFX Nvidia 8800GS 384mb. Help!!
  10. Have you tried different drivers?
  11. I got two 8800GT 512MB's in Sli with the latest WHQL drivers and all works absolutely fine here mate ... I also use Riva Tuner to match and overclock clock speeds (link in member support forum or go to www.guru3d.com to find it).

    You got issues with other games and Sli? Tried at the Nvidia sli support forums?

    Sorry not to be more help ... but hopefully something there will point you in the right direction bud :good:
  12. Abdul Al-Amry

    Abdul Al-Amry
    2011 RD Indy 500 Winner

    Thank you Sir. That solved the problem. Ndivia released new drivers specifically for Windows7. Works like a charm now.
  13. Abdul Al-Amry

    Abdul Al-Amry
    2011 RD Indy 500 Winner

    Lee I have Riva Tuner, WHen I had only 1 card I set it to 600mhz. If I were to overclock the two cards now which currently run at 580mhz, should I just set both of them to 600mhz and all will be good?
  14. If your on Windows 7 don't expect things to run smoothly like the above, 7 is still in beta and has a lot of bugs.

    Glad you fixed your problem :)
  15. Abdul Al-Amry

    Abdul Al-Amry
    2011 RD Indy 500 Winner

    Thanks Dan, I am so glad its working well now. I am even a few seconds faster in GTR Evo lol(joke). Quick question, with SLI turned on I tried without success to run my 15" monitor next to the main monitor in dual view. It doesnt work? Is that the disadvantage of SLI? Will I be able to run two monitors in SLI for browsing on the 15" and gaming on 24"?


    Edited to add

    I searched on the world wide web and found that in SLI dual view is non-existance. I'll stick with SLI though and browsing can wait until.
  16. Nonononononon
    Sli and dual view DO work mate!

    The 180+ drivers fixed that. This was the biggee everyone was waiting for, and I use it all the time.

    With Riva ... its a bit of a bugger to get it working, and make sure you have the latest Riva Tuner version, but yeah, you use the drop down to set each card up in turn (for 2d and 3d!).
    Use the Riva Tuner monitor function to check what speeds your cards are running at ... I had to do a couple of reboots in Vista to get it all properly sorted though.

    Check the Nivida Control panel and your display settings panel to get the 2nd monitor configured correctly if you are having problems (there are settings scattered around all over the place ... make sure you have em all sorted and right click on the greyed out monitor and select "attached" to get the 2nd monitor up and running from display settings window. Also drag and drop the monitor in that window to switch things around as they physically are)
    GL :thumb:
  17. Abdul Al-Amry

    Abdul Al-Amry
    2011 RD Indy 500 Winner

    Lee, I dont know what I'll do without this place. I love RD me. I hope the drivers features were also implemented in windows7. Thanks you very much for the info m8.

  18. Abdul Al-Amry

    Abdul Al-Amry
    2011 RD Indy 500 Winner

    Lee no luck m8. That option is not visible anywhere in the settings.
  19. :sad: ... you are on XP eh?
    I had not realised this when I posted nor had I ever looked into dual viewing SLi on XP since I run Vista, just assumed it was the same.
    Maybe check again at www.Guru3d.com ... if anyone has a hack ... sorry ... workaround for this, then it will be on the forums there. Maybe the issue is in the OS and its not patchable??
    Sorry not to have come though any better on this mate ... I tried :wink2:
  20. Abdul Al-Amry

    Abdul Al-Amry
    2011 RD Indy 500 Winner

    Lee, SLI + Dual View all working now. When I installed w7 RC and installed the new Nvidia drivers for w7 dualview worked. Thanks for all the help m8.